RE: KUR'ANIN BİZLERE ÖNERDİĞİ YOL.......
Muhakkak ki, bu sizin ümmetiniz bir tek ümmettir; çünkü hepinizin Rabbi Benim; öyleyse Bana karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun!
(Mü'minun 52)
(SİZ EY inananlar,) gerçek şu ki, bu sizin ümmetiniz tek bir ümmettir: çünkü hepinizin Rabbi Benim; öyleyse (yalnızca) Bana kulluk edin!
(Enbiya 93)
SİZ, insanlığ(ın iyiliği) için çıkarılmış hayırlı bir topluluksunuz; doğru olanı emreder, eğri olandan alıkoyarsınız ve Allah'a inanırsınız. Eğer geçmiş vahyin mensupları, (bu tür bir) inanca ermiş olsalardı, bu, kendi iyiliklerine olacaktı; (ama) içlerinden pek az inanan bulunsa da onların çoğu fasıktır:
(Ali İmran 110)
İlahi kelam Tevhid inancı ekseninde İnsanlara iyiliği emredip kötülükten sakındırma farziyeti yüklenmiştir Çünkü kuran çeşitli misaller ile eski inanç sahiplerinin ifrat ve tefrit hususunda düştükleri hataları vererek na aşırı neden geri orta dengeli olma öğüdü ile dikkatli olunmasını yoksa öncekilerin düştüğü duruma düşülebileceğini açıkça ifade etmektedir . Şimdi günümüze gelelim bakalım vasatmıyız değilmiyiz:
Diğer din mensupları cumartesi ve pazar ibadethanelerine gider
Günümüz Müslümanı Cuma günü camiye gider Ey millet görün namaz kılıyorum
Diğer din mensupları hahamları rahiplerin her dediğini onaylar
Günümüz Müslümanı Şeyh veli vb araştırmadan doğru kabul eder
Diğer din mensupları Heva ve hevesleri uğrunda İlahi kelamı tahrif eder
Günümüz Müslümanı kendi heva ve hevesi için Kuranı bir köşeye bırakıp başka sözde deliller ile yetinmeyi evla görür
Diğer din mensupları peygamberlerini ya aşırı yüceltir yada aşırı düşürür
Günümüz Müslümanı Peygamberimizi ya melek yapar yada postacı
Diğer din mensupları kendi Putlarına secde ederken
Ülkemizde baş eğilen putlar her yerde !!
vs vs vs anlatılamayacak kadar Yahudileşme temayyülü Müslümanların inançlarını esir almıştır ve esaretten dosdoğru bir yola kavuşmanın tek çaresi vardır oda Kuran islamını anlayıp yaşamaktır işte o zaman Ne ifrat ne de Tefrit kalır vasat dengeli olunur Allah bizleri Kuran İslamından beslenen kullarında eylesin....
|