22 Nisan 2010, 15:44
|
Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 11167 Üyelik T.:
09 Aralık 2009 Arkadaşları:2 Cinsiyet: Mesaj:
329 Konular:
17 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| RE: MİRAÇ OLAYINA KUR'AN ONAY VERİYORMU? Alıntı:
Değerli arkadaşım rabbin ayette söylediği (Siz gördüğü (şey) üzerinde onunla hala tartışacak mısınız?) sözlerinden nasıl olurda miraç olayı ile bağdaştırırsınız, böyle bir açıklama ve detay yokken ayetlerde. Hadislerden öğreniyoruz diyorsanız o kadar çok değişik olanı var ki, bu konu ile ilgili, hangisi acaba peygamberimizin söyledikleri bu konuda emin olabilir misiniz?
| Kuranda Açıklama olduğunu söylemiştim fakat detay olmadığını da söylemiştim. Nasıl bir açıklama olduğunu isra 1 ile necm 12 13 14 15 16 17 18 ayetlerindedir. Yani kuran bu ayetlerde kendisini tefsir etmiştir. Alıntı:
Ben ayette iniş diyor dediğimde siz, (Bu ayet ne ifade eder ki? Ne fark eder ki ha iniş ha çıkış…) Bu ayet, bu sözler o kadar çok şey fark eder ki, olayın merkezinin neresi olduğu açığa çıkar.
| Olayın merkezinin Meva cenneti olduğu ortaya çıkıyor.Ama siz hayır diyorsunuz : Detay detay niye yok diyerek açık olan ayeti görmüyorsunuz Necm 12. ayetinde Şöyle diyor ? Yine de siz gördüğü (şey) üzerinde onunla tartışacak mısınız?
Peygamber gördüklerini anlattığında onlar peygamberle bir tartışmaya girmişlerdi.
Hayır olamaz ! Nasıl olur bu ya ! Akıllara durgunluk ve şakınlık veren bu gibi şeyler nasıl olur. Şaşkınlık ifadeleriyle amansız bir tartışmadır bu.
Demek ki o zamanlar bile peygamberimiizin gördükleri hakkında bu çeşit tartışmalar olmuş . Ve Gelecekte de olacak ki kuran böyle hitap ediyor biz kullarına Siz gördüğü (şey) üzerinde onunla hala tartışacak mısınız?
Hadislerini yani görüp te söylediklerini tartışacak mısıınız ?
BİZİM YAPTIĞIMIZ GİBİ
[size=large]Söyledikleri hadisler ortada. Eğer zıtlığı varsa ( Söylememiş olduğunu söylemiş gibi aktarılmışsa ) bunu da kuran ayıklar[/size]. Alıntı:
Abdulhamit 1
Bir dikkat çekici nokta var ki Cenabı Allah bu olayı Necm ( Yıldız ) ayetinde zikretmiştir. Bu bile miraca bir işaret olabilir mi olamaz mı ? Necm nedir ? Yıldız
AYETLERİN BÜYÜĞÜNÜ GÖRMESİ HANGİ SURENİN İSMİ İLE ÖZDEŞLEŞİYOR
Yıldız veya yıldızlar nerede bulunur. Sema da değil mi ?
Peki miraç nerede gerçekleşti ?
|