Re: Miraç olayına kur'an onay veriyormu? Değerli arkadaşım kur’anda açıklama var ama detay yok diyorsunuz. Şimdi düşünelim açıklama nedir detay nedir, önce onu düşünelim. Açıklama dediğimizde ben şunu beklerim; Allahın elçisi İsra suresi 1. ayetinden sonra miraca yükselmiştir. İşte bu açıklama tıpkı İsra 1. ayetinde anlatılanlar gibi. Orada da detay yoktur dikkat edin, yalnız açıklama vardır. Mescidi haramdan mescidi aksaya gitmiştir. Nasıl gitmiştir açıklama yok.Sizin kısmi açıklama dediğiniz necm suresinde ise miraç konusu asla söz edilmez ve sizin örnek verdiğiniz peygamberimizin gördüklerini halkına ümmetine anlattığında onların karşı çıkmalarını bana delil gösteriyorsunuz, ama anlatılanlar açıklanmıyor ki. Daha önce söylemiştim, hatta siz söylemiştiniz Kur’an kendisini açıklar, böyle söylemediniz mi? Eğer Rabbim bu kadar önemli bir konu vuku bulsaydı, her şeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdim diyen Rabbim, bunu da anlatmaz mıydı bizlere?
Yazımı okuduysanız miracın oluşu konusunda anlattığım olayda, Yüceler yücesi Rabbim sizce elçisine 50 vakit namaz emreder mi? Daha sonrada yine elçisinin Rahmanla pazarlık sonucu beş vakte indirdiğine siz inanıyor musunuz, bunu kalben ve çok samimi olarak soruyorum size. Rabbim namaz vaktinin HÂŞÂ çok olduğunu düşünemedi mi? Kur’anı her gün okuyan insanlarız şükürler olsun. Bu sözleri, bu bilgileri ve Rabbin yemin billâh ederek kur’anı ve dini kolaylaştırdığını söylemesi ve sizlere asla kaldıramayacağınız bir yük yüklemem, teklifte bulunmam dediği halde bu sözleri Kur’anın neresine koyacağız hiç düşünüyor muyuz? Bu bilgiler sizce kur’anın süzgecinden geçiyor mu?
Doğrusu ben kur’anın ipine sarılmış bir Müslüman olarak bunu kabullenmem ve rabbin bizleri bu kadar zor bir yük yükleyeceğini söyleyenlere uymam, inanmam, kabul etmem asla mümkün olamaz. Daha önce söylediğim gibi her şeyin gerçeğini, doğrusunu Rabbin huzurunda göreceğiz. Gördüğüm kadarıyla bu yazımı buraya asmam ve söylediklerim bu sitedeki arkadaşlarımı çok üzmüş, onların üzülmelerine yemin olsun ki bende üzüldüm. Fakat benim yapacağım bir şey yok. Ben şahsım adıma kur’an süzgecinden geçmeyen hiçbir sözü kabul edemem. Eğer ben hatalıysam kendi hatalarımın cezasını elbette çekeceğim, bundan kaçış yok biliyorum. Buna inansam burada bu sözlerimi söylemezdim, onun içindir ki tekrar söylüyorum. Bu konudaki hükmü Rabbim e bırakıyorum. Mutlaka gerçekleri Rabbin huzurunda göreceğiz, rabbim yardımcımız olsun. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK |