Alıntı:
NEML-37- "Şimdi efendilerine dön. Yemin ederim ki, karşı koyamayacakları kadar güçlü bir ordu ile üzerlerine yürürüz. Ve onurlarını çiğneyerek burunlarını yere sürte sürte onları yurtlarından çıkarırız
ŞİMDİ BU AYETİ NEREYE VE NASIL OTURTACAĞIZ Kİ, İSLAMDA SAVAŞ AÇMAYANLARA KARŞI SAVAŞ AÇILMAZ VE DİNDE ZORLAMA OLMAZ DİYE
|
YORUM 2:
Tevbe 29:
Kitap verilenlerden, "Allah’a, ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Peygamberinin haram kıldığını haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarını büküp kendi elleriyle cizye verene kadar savaşın. "
NEML-30-Mektup, Süleyman'dan geliyor, Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile başlıyor.
NEML-31-İçinde "Bana karşı büyüklük taslamayınız, boyun eğerek huzuruma geliniz " diyor.
Ayetler dikkatli bir şekilde incelenecek olursa Hz Süleyman kayıtsız şartsız islama girin , ALLAH DIŞI TAPTIKLARINMIZDAN VAZGEÇİN DE İSLAM OLUN, İSLAMA GİRİN DEMİYOR . ŞAYET BÖYLE DEMİŞ OLSA ONLARI İSLAMA ZORLAMIŞ OLMAZ MIYDI ? EVET, ZORLAMIŞ OLURDU.
Ancak Bir Peygamber Hükümdar Olarak Olarak Bana Tabii Olun Demektedir. Boyun Eğerek Benim Emrim Ve İdarem Altına Girin Demektedir. Neden ?
Küfür Toplumunu Kontrol Altına Almak İstemesi, bu Sayede Fitneyi yok ederek O Ülke İnsanlarına İslamı Tebliğ yolu açabilmesidir.
Sözümüzü daha da açalım :
Hz Süleyman Gönderdiği mektup ile O ülkenin ancak kraliçe ve devlet büyüklerine tebliğ yapabilir. Ülkenin yöneticisi olan kraliçe ve ileri gelenleri İslam idaresi altına girdi mi ? Artık o ülkenin tüm insanlarına tebliğ yolu açılır. Bu olay Hz Muhammed ( As ) peygamberin Bizansa gönderdiği mektup gibidir.
Hz Süleyman Onlara Önce Nasihat Edip, Tebliğ Ve İkna Yoluyla Müslüman Olmasını Sağlayacaktı. Eğer Bu Yöntem İle İslama Girmiyorlarsa Onları Zorlayarak Ölüm Tehdidi İle Müslüman Yapmayacaktı .Bakın Ayetlerin Devamında Bu Pek Açık Yer Almıyor Mu ?
NEML 35- "Şimdi ben onlara bir hediye göndereceğim ve elçilerimin nasıl bir cevapla döneceklerini göreceğim.
NEML 36- Kraliçenin elçisi gelince Süleyman ona dedi ki; "Beni mal ile mi kandıracaksınız? Allah'ın bana bağışladığı ayrıcalıklar size verdiklerinden daha üstündür. .Siz bu hediyenizle övünebilirsiniz?"
Kraliçe Hz Süleymana Bir nevi küçük bir cizye ( Değerli hediyeler ) sunmakta. Onları rahat bırakması için. Hz Süleymanın Emri altına girmemeleri ve savaş olmaması için . Hz Süleymanın cevabı Beni mal ile mi kandırıp, fikrimden vazgeireceksiniz
NEML 37- "Şimdi efendilerine dön. Yemin ederim ki, karşı koyamayacakları kadar güçlü bir ordu ile üzerlerine yürürüz. Ve onurlarını çiğneyerek burunlarını yere sürte sürte onları yurtlarından çıkarırız. İSLAMI KABUL EDİN ANLAMINA GELECEK TEK SATIR BİR CÜMLE YOK.
Ancak Niyet ve amaç bellidir. İnsanlara tebliğ ile islamı tanıtmak. Allahın vahyini duyurmak ve ulaştırmak daha da önemlisi FİTNEYİ YOK ETMEK, Hakkı batıla üstün getirmek
Din savaşlarının hepsi görülüyor ki karşı taraftan gelmiştir.
VAHYİN YAYILIŞINA VE İSLAMI TEBLİĞE ENGEL OLMAK DA BİR SAVAŞ SEBEBİDİR
HALİFELER DÖNEMİNDE VAHYİN YAYILIŞINA VE İSLAMI TEBLİĞE ENGEL OLAN ÜLKELERLE SAVAŞILMIŞTIR.
Devam edeceğim