Cvp: Bir düğün nasıl olmalı?
[QUOTE]erkeğin olmadığı bir ortamda bir bayanın başını açması nda ben bir sakınca görmüyorum.... sonuçta orda namahrem olan kimse yok.... bilmem yanlış mı düşünüyorum yada sizlermi yanlış anladınız!![/B]
_____________ bir düğün nasıl olmalı konusuna gelincede HELAL DAİRE İÇİNDE HER TÜRLÜ DÜĞÜN MÜBAHTIR..... [/QUOTAncak kişi takva boyutunu düşünür ise baş açma durumu söz konusu bile olamaz. Çünkü hanımlar arasında caiz olsa bile,bir bayanın başı açık olduğu takdirde, o mekanda rahmet melekleri bulunmaz. Bunu bizler, efendimiz zamanında Hz.Hatice'nin başının açık olması bu sebeple de vavhyin bir müddet sekteye uğraması şeklinde bildirilen rivayetlerden biliyoruz.Efendimiz vahiy sekteye uğradığından , hasretinden yataklara düşer. Bir gün hanesinin kapısı açıkken, Cebrail'i kapının ardında görür ve ''Ey Cebrail neden artık hiç uğramıyorsun ?'' diye sorar.Bunun üzerine Cebrail; ''Hatice'nin başı açık Ey Allah'ın rasulü o yüzden.'' der... Çalgıya sıra gelince ; haremlik- selamlık gözetildiği takdirde çalgı çalınıp oynanmasında hiç bir sakınca yok. Ancak bilinçli bir müslümanın bunlardan evvel Kur'an tilavetine ve rahmani tecellileri celb edicek nüanslara daha çok önem vermesi en güzel olandır.. Bu sayede hayır üzere olunur ve insanların da hayır üzere olunmasına vesile olunarak şeytani yahut nefsani fitneler çıkmasının önü alınmış olur.Değil mi efendim? |