Konu Başlıkları: Tevbe-9/73**Tefsir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2010, 20:35   Mesaj No:21

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Tevbe 29 ayetinin yorumu (Cizye )

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı
ABDULHAMİT KARDEŞ ,ŞİMDİ ALLAH HİÇ BİR KAVİM[KİŞİ] KENDİNİ DEĞİŞTİRMEDİĞİ HALDE,Ben onları değiştirmem diyor,ve buda ALLAHIN adil olduğunun en belirgin ispatıy ken,kendini değiştirmek istemeyen yani başını örtmek istemeyene nasıl bir zorlama olabilir.

Evet kişiler yaşadığı toplum içerisinde ki islam toplumu yani ŞERİAT[ALLAHIN KANUNU] ile yönetilen toplumların içerisinde inanan ve inanmayanların giyim ve kuşamları ,ayrıca hayatın her alanı İSLAMİ BİR DÜZENLEME İLE DÜZENLENİR AMA karşıdaki kişinin inancınada kısıtlama getirilirken bu kısıtlama tamamen İSLAMİ ŞERİATTA OLDUĞU GİBİ değildir kanaatindeyim.

örtünmek istemeyen birine başını değilde,BOĞAZdan tutun VE DİZ ALTIna kadar [BAYANLARDA] örtünmesi mecburi, kalan yerler ise İSLAMIN ŞERİATINI KABUL EDENLER İÇİN mecburidir.

Ayrıca bu gibi düzenlemeler hayatın her alanındada mevcuttur,örneğin islamda kiliseye ain yapmak yasak ama bu inançta olanlara bunu yasaklaya bilirmiyiz....Bunlar genel konular olduğu gibi her KONUYA AYNI HARAM PENCERESİNDE BAKMAK SAKINCALI KANAATİNDEYİM Kİ YANILIYORSAM LÜTFEN UYARIN....saygılar
DEĞERLİ KARDEŞİM YANILIYORSUN. BANA GÖRE TABİİ

BAŞÖRTÜSÜ ALLAHIN YAP DEDİKLERİ ARASINDADIR.

Fakat emrin yapılmaması kişinin vicdanına bırakılması veya dayatma yapılmaması ile toplumun huzuru ne kadar etkilenir ?

İsterseniz bu açıdan ele alalım konuyu

BAKIN TOPLUMUN HUZURUNDAN BAHSEDİYORUM VE TESETTÜRÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYORUM Kİ TOPLUMUN HUZURU BUNDAN NE KADAR ETKİLENİR DİYORUM.

Bununla ilgili bir yazı hazırlamak üzereyim.

İnşallah birlikte değerlendiririz