[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
kur an a abdestsiz dokunulur mu ? sorusuna sn islamoğlu nun alıntı yapılan cevabı çok tuhaf geldi..
evvela sorulan soruyu iyi anlamak gerekmezmi ?
dokunmak ile "okumak" fiilini ayırdedemeyen bir kavrayış bu suale cevap verme selahiyetine sahip değildir .
islamoğlu, hiç bir ilmihalde ve mezheblerin görüşlerinde ve taradığı 400 000 (oy oy oy) hadiste , 1000 cilt kitab ta (vayki vay) kur an ı abdestsiz okumak haramdır hükmünü bulamadım diyor.okumak yerine dokunmak a baksaydı hem okuyucunun sorusunu anlamak la cevabın yüzde ellisini bulmuş olurdu hemde kendini bu kadar yormazdı (ki sadece abdest hususunda onca kitab okumak ve hadis araştırmak bir ömre sığar mı bilmem)...
hanefi fıkhına ait tüm ilmihallerde kur an a abdestsiz dokunulamayacağı yazılır...eğer bulamamışsanız ben tek tek kopyalayım...
hele ki bir tane hadis bile bulamadım (gafı mı deyim ezbercilikmi deyim ) demesi beni dahada üzdü...
sahih hadisler de "kur an a abdestsiz dokunmayınız" iabaresini görmemiş mi görmezden mi gelmiş yoksa biri bizi aldatıyor a mı getirmeye çalışılmış!
---
sözün özü; sünnet kavramının varlığına inanan ve allah rasulu sav in islam anlayışını benimseyen bir müslümana göre abdestsiz kur an a dokunulmaz.gerisi zorlama olur...fazla zorlayan organlarına yazık eder...
---
alimimiz okumak la dokunmak ı ayırdedememiş ...400 000!! hadis ile 1000 kitabı boşuna karıştırmış...
sormazki bilsin...
selametle.