Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16Haziran 2010, 01:40   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Memleket:MALAZGIRT
Konular: 295
Beğenildi:128
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Kur'an=sünnet

KUR'AN=SÜNNET Bir bütün olarak ele alınmalıdır. Videoda anlatılan bir çok şey farklı çünkü Kuran diyenler kuranın anlaşılmasını engelleyen kişiler değildir bunu belirteyim. Eiğer temel kaynak Kuran olarak alınıyor ise sorun yoktur.

Yok eğer Tek kaynak olarak ele alınır Sünnet=Hadis dikkate alınmaz ise o zaman sorun vardır. Günümüzde bu oluşumu yakından takip etmekteyim Kurani çalışmalara yönelmelerini takdir ediyorum kendileri ile uyuşmayan fikirlerim var olsa dahi bu oluşumun gayretleri güzel.

Bu videoda anlatılan bir çok konu geleneksel din anlayışını ürünü kabul edemem çünkü Emevi şeytanından günümüze değin Kuran ile insanlar arasına en büyük mesafeyi gelenekçiler koymuştur.

Yıllarca Kuran'ı herkes anlayamaz anlayışları ile insanları hurafe ve bidatlerden oluşmuş bir Emevi ürünü olan din anlayışını sundular.Kurana abdestsiz dokunulamaz okunamaz gibi görüşler sayesinde Kuran adına olmayan bir hükmü din olarak vermedilermi?

Hesaba çekileceğimiz yegane kaynak Kuran ve Allah resulüne uyup uymadığımızdır Allah bizleri bunlardan hesaba çekeceğine göre Neden illa mezhep vb dayatmalar dinin iman esasları gibi gösterilmeye çalışılıyor bunu sorgulamak lazım.

Bu tür ihtilaflı konularda çok yazmak istemiyorum ama konunun gidişatına göre katılımda bulunurum.

Tekrar yeniliyerek Hz Aişe annemizden bize nakledilen şu örnek yeterlidir:
Sünnet nedir diye soranlara cevabı siz hiç kuran okumazmısınız onun sünneti Kurandır dediğini hatırlayalım,Kuran=Sünnet bir bütündür bağımsız olarak ele alınamaz Akıl-Kuran-Sünnet temel kaynaklarımdır üçü arasında bir uyuşmazlık görülürse dinden değildir kendi heva ve hevesimizin ürünüdür diyorum:

-İmam Ali- (a.s)