Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2010, 23:23   Mesaj No:39

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Arkadaşım haluk bey bu konuyu özel olarak bana gönderdiğinde
bakın ne demiştim.

Evet kadının erkeklere imamlık yapamayacağına dair kuranda net ve açık ayet yok. Haramdır demek Allah adına fetva vermek demektir. Allah adına konuşmak demektir. Allahın hiç bahsetmediği konuda hüküm vermek demektir.

Kur’ân hususunda müslümana düşen görev, Kur’ândan hüküm verirken yüce Allah adına hüküm verdiğinin şuurunda olmasıdır. O, bu söyledikleriyle Allah'ın kelâmından neyi murad ettiğine dair şahitlik etmektedir. Böylelikle bu şahidliğin ne kadar büyük olduğunu iyice idrâk etmeli ve yüce Allah hakkında bilgisizce söz söylemekten korkmalıdır. Çünkü o takdirde Allah'ın haram kıldığı bir iş işlemiş ve bu sebeple kıyamet gününde de cezalandırılması sözkonusu olur. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

"De ki: 'Rabbin ancak hayasızlıkları, onların açık olanını, gizli olanını, bununla beraber günahı, haksız isyanı Allah'a -hakkında asla bir delil indirmediği- herhangi bir şeyi ortak koşmanızı ve Allah'a bilmediğiniz şeyleri isnad etmenizi haram kılmıştır.'" (el-A’raf, 7/33)

Bir başka yerde de şöyle buyurmaktadır:
"Kıyamet gününde Allah'a yalan söyleyenleri yüzleri kararmış görürsün. Büyüklük taslayanlara cehennemde yer mi yok?" (ez-Zümer, 39/60)

YAZILANLARI OKUDUM VE GÖRÜŞÜMÜ ŞÖYLE BELİRTEBİLİRİM

Kadının erkeklere neden imamlık yapamayacağına dair kuranda açık net ayet olmamakla beraber, kurandan çıkarılıcak bir ayet hükmü vardır ki, eğer bu ayet hükmü dikkate alınırsa kadının erkeklere imamlık yapamayacağı net ortaya çıkar.

Öncelikle imam nedir ? Bu soruyu cevaplayalım.

En basit tabiri ile İmam: Önder, öne düşen, yol gösteren, kendisine uyulan, öncül kimse demektir.

Peki dinen kadın erkeğin önderi olabilir mi ? Eğer kadın imam varsa, kadın peygamberde olmalı.

Kuran’ı kerimde sizden olan emir sahiplerini uyunuz emri gereği emir sahiplerinden kasıt kadın olabilir mi ? Kadın vali, kadın halife olabilir mi ? Eğer kadın halife olabiliryorsa imam olması çok hafif kalır.

“Erkekler kadınlar üzerine hâkimdir (idarecidir) Çünkü Allah teâlâ onların bazısını bazısı üzerine tafdil buyurmuştur (üstün yaratmıştır)..... ” (Nisa Sûresi 34 )

Aile en küçük bir cemaat olması itibariyle onun her halükârda bir hâkimi olacaktır. O da kuranın ifadesiyle erkektir.

Dinen de cemaate önder , imam olacak kimse erkektir. Ailesine dahi reisliği kabul edilmeyen kadının cemaata imamlığı ve bir önder olması nasıl kabul edilsin?

Allah huzurunda dahi öyle bir duruş sergileyeceğiz ki hepimiz imamlarımızın arkasında olacağız.

Alıntı ile Cevapla