Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20Haziran 2010, 16:55   Mesaj No:44

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

Alıntı:
Değerli Abdulhamit kardeşimin verdiği cevaba karşı birkaç düşüncemi nakletmek isterim. İmam sözcüğünün tarifini şöyle yapmışsınız.

(En basit tabiri ile İmam: Önder, öne düşen, yol gösteren, kendisine uyulan, öncül kimse demektir.)

Doğru bir tarif bana göre de. Bu sözlerden yola çıkarak kadının imamlık yapamadığını düşünürsek, önderlik yapamayan, yol gösteremeyen, kendisine uyulmaması gereken bir insan olarak mı düşünmeliyiz kadını? Doğrusu bizleri bebek halimizden geçliğimize kadar şevkatiyle büyüten bir insana ben bunları yakıştıramam. Yol gösteren, kendisine uyulması gereken öncül bir insan olmasa bizleri nasıl yetiştirsin. Eğer evet bu özellilikler kadında yok diyorsanız siz haklısınız demektir
Sanırım sözlerimi yanlış anladınız. Elbette kadın yönetici de olur. Bu onda eksiklik bir durum değildir. Fakat dinen erkekler üzerine bir baş ve yönetici olamaz demiştim. Öyle olsaydı Allah neden kadın peygamber göndermedi diye sorulmaz mı ? Bunda yatan hikmetin sır perdesi nedir acaba ?

İsra 71 ayetini de peşine düşülecek imamlar olarak açık seçik yazmamın nedeni ise ahirette dinen öyle bir duruş sergileyeceğiz ki bu imam olarak kendilerini rehber olarak aldığımız kimseler demektir.