Değerli arkadaşım ben yazdığım tüm yazılarımı ve gösterdiğim delilleri dikkat ederseniz Kur’andan gösteriyorum. Bu ne demektir, benim söylediklerim ve konulan yasakların kur’ana uygun olup olmadığının delillerinin sunulmasıdır. Peki, şeriat ne demektir? İşte karıştırdığımız en önemli konuda buradan kaynaklanıyor zaten. Eğer şeriat beşerin kuran ile hiç ilgisi olmayan Rabbin vermediği hükümler manzumesi ise, buna ancak beşerin şeriatı denir ki bu benim konumun dışındadır. Yok, eğer şeriat dediğimizde Allahın kur’anda zikrettiği, hükümler verdiği, yol gösterdiği, önerdiği kanunlar ise, işte ben orada varım. Zaten benim de bahsettiğim Allahın şeriatı budur. Rabbim açıkca ne diyordu, bu kitap sizlere rehber olsun diye gönderildi. Demekki yaşamımız yani hayatımızın kanunları, şeriatı KURAN kanunları demektir. Şeriat sözcüğünün anlamına bakalım isterseniz bu söylediklerim ne kadar doğru olabilir?
Şeriat: (Müslümanlıkta dinsel yasa ve kurallar.) ( doğru yol, hak din yolu.) ( Nur aydınlık ışık.) ( Kur’anın ve peygamberimizin tarif ettiği ve önerdiği yol.)
Şimdi de isterseniz yukarıdaki şeriat sözcüğünün tariflerinden yola çıkarak kısa bir slogan oluşturalım şeriatın tarifi için. Sizce yukarıdaki sözlerin tam karşılığı ŞERİAT=KUR’ANIN EMRETTİĞİ KANUNLAR değil midir? Hemen şöyle bir soru sorduğunuzu duyar gibiyim? Ama birde peygamberimizin emrettiği kural ve kanunlar vardı, onlar ne oldu diyorsunuz. Bunu soran kardeşlerime şu soruyu sormak isterim. Allahın elçisi nasıl görev almıştı Rabbimden? Topluma kur’an ile hükmet. Sakın bizim gönderdiklerimize tek bir kelime bile ekleme yoksa senin canını alırız. Sana gönderdiğimizi onlara tebliğ etmezsen görevini yapmamış sayarız. Peki, arkadaşlarım bu durumda bizlerin önderi peygamberimiz bizlere kur’anın hükmetmediği bir şeyi dinin kuralı, kanunu diye söyler mi, yada söylemişmidir? Elbette hayır. İşte günümüzde İslam ülkelerinde, şeriat adı altında ne yazık ki kur’an ile asla ilgisi olmayan bir yönetim şekli oluşturulmuştur. Her mezhebin şeriatıda birbirinden farklıdır. Ama Allah ın şeriatı asla farklılık kabul etmez. Bu durumda acaba hangi şeriat Rabbin kelamını emrediyor dersiniz? İşte sizlere çok bilinmeyenli bir şeriat kapısı, karar sizlerin. Şeriat başımın tacıdır ama Rabbin şeriatı, KUR’ANIN ŞERİATI. Kadının hak ve hürriyetleri de Rabbin şeriatında ne emrediyorsa onu kabul etmeliyiz. Kur’anın şeriatında emredilmeyen hiçbir şey, hiçbir kural beşerin şeriatıyla engellenemez, Rabbin hükmetmediğini beşerin hükümleriyle değiştirilemez. Engelleyenin sorumlu olacağını bilmesi gerekir. Aslında cevap yazmayacaktım benim içinde konu kapanmıştı, fakat şeriat konusuna açıklık getirmek adına bu cevabımı yazdım. Sizinde söylediğiniz gibi bundan sonrası için hükmü Yüce Rabbim verecektir. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK |