Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22Haziran 2010, 00:35   Mesaj No:55

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Memleket:MALAZGIRT
Konular: 295
Beğenildi:128
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:

Konuyu bağlama adına Tevhid inancını herkesin bir daha araştırmasını rica edecem.Bize yıllarca öğretilen Tevhid inancı herkesin aynı fikirde ve düşüncede olması idi Ama biraz araştırdıktan sonra Tevhid inancının İtikadi hususlarda Tek ilah inancı ve İmanın şartları hususunda bir bütünlük üzere birleşmek olduğu kanısına vardım.Bunu belirtmemdeki amacım herkesin aynı fikirde olmasını beklemek insan fıtratına ters bir olaydır.Çünkü ben sarıyı severim başkası kırmızıyı bu bir ayrılık değildir bilakis fıtratın gereğidir.Konuya gelince her daim Akli ve Kuran'i bir metod izlenmesi taraftarıyım ondan bundan duyup iman etmektense bu işin temel kaynağı olan Kuran=Sünnet ile bakılmalıdır. Haluk abimiz Kurani metod ile bakmaya çalışıyor ama es geçtiği en önemli olay yaşayan sünnet ile günümüze değin böyle bir yaklaşımın olmadığı ve kendisinden ricam Kadınların imamlık yapabileceği güçlerin gerçek manada maksatlarının ne olduğunu biraz daha derinlemesine araştırmasını rica edecem.İnanıyorum ki sizin böyle bir niyetiniz yok ama emin olun bu tür Yaşayan sünnette dahi olmayan yaklaşımları aramıza serpiştirenler islamın özünü içinden yıkma gayretinde olanlardır.Zaten Kadınların imamlık yapması gibi bir zaruretimiz yok iken illa kadın imam aramak abes olur.

Hakikat penceresinden bakacak olursak,Günümüz şartlarında haya ve ahlak'ın bu kadar dejenere olduğu bir toplumda bunu düşünmek dahi istemiyorum.Kendi heva ve hevesleri uğrunda Mümin bacılarımızı kullanan Şeyh putlarının kullandıkları yöntemleri duyduğumda tüylerim diken diken oluyor.Bu işi sırf kendi çıkarları için kullanana bazı Zalimler Allah bana seni rüyada nikahladı sen artık benim eşimsin namussuzluğu ile Allah'ın rızası için bir yol arayan Mümin bacılarımızı kendi haremlerine dahil ettiklerini biliyorum.İnsanlar bu kadar saf niyetleri ile sırf rıza-i ilahiye ulaşmak adına Şirke bulaştıklarının farkında dahi olmadan kendilerini o Putlara Allah'a yaklaştırıyor inancı ile kul ettiklerinin farkında bile değiller.

Bu kadar vahim bir toplum içinde Kadının imamlığını tartışmamız boş ve manası bir mevzudur.Gelin insanları sömürerek Dini afyonlaştıran kesimlerin hile ve tuzaklarını anlatalım.nsanları düştükleri yanlış yollardan Kuran'i ve Nebevi metod ile uyaralım Hakkı batıldan ayırmaya gayret edelim.Bu tür mevzular hiç bir fayda sağlamadığı gibi değeri ölçülemez olan zamanımızı çalmaktır.Lütfen bu tür konulardan uzak duralım hiçbirimize faydası yok Selametle kalın...

-İmam Ali- (a.s)