İyi ile kötüyü ayırd etme hususunda ALLAH bizlere şöyle buyurmaktadır:
Ey iman edenler! Allah'a karşı takva çerçevesinde hareket ederseniz, O size iyi ile kötüyü ayırmaya yarayan bir anlayış (furkan) verir, günahlarınızı örter ve sizi bağışlar(Enfal 29)
Kuran kendisini tanımlarken Muttakiler için hidayet rehberi olduğunu söylemektedir.(Bakara 2) Dolayısıyla takvanın bir sonucu olarak ihsan edilen furkan'a nail olmadan vahyin nurundan yeterince istifade edilemeyeceği anlaşılmaktadır.
Kim Allah'a karşı saygılı davranırsa (takva sahibi olursa) Allah ona bir çıkış ve kurtuluş yolu gösterir.(Talak 3)
Bu ayetlerden yola çıkalım Muttakilere iyi ve kötüyü ayırd edebilecek yolları gösterme ALLAH'ın indinde olan LÜTUF'tur.
ŞONUÇ olarak takva sahibi olmaktan yani Allah'a karşı sorumluluk bilinciyle düzenlenen bir hayat tarzından geçmektedir.Söz konusu bilincin makamı da KALP'tir.Kalpler ALLAH'ı anmakla MUTMAİN olur Huzurlu bir hayat NEFİS TEZKİYESİ ile TAKVA sahibi bir yaşam ile gerçekleşir.
Sizi tenzih ederim size nurculara karşı değiliz ama yaptıkları hatalara karşıyız zaten bu fiilleri yapmayanlar baş tacımızdır grup vb zaten benim inancımda yok İslam bir bütündür...
Kardeş yazdırıldı dediği kısımları bende diyorum ki, Kuran ile karşılaştırıp almak lazım vehimde olabilir bunu anlamanın yolu ise Kuran süzgecinden geçirmektir.Bende yazdırıldı olayına şüphe ile bakıyorum ama emin olun o kısımları Kuran ile karşılaştırıp aldıktan sonra eğri ve doğru olanı günyüzüne çıkıyor.Risalelerde temsili anlatımlar mevcut bunun doğru veya yanlış olduğunu anlamak için parçacı değilde konuyu bir bütün olarak ele aldığımızda sonuca varabiliriz Temel Kaynağımız Kuran=Sünnet'tir geriye kalanları ise Kuran süzgeci ile alırız yanlışlarıda almayız ve doğru diyerekte savunmayız anlayışımız Kuran islamıdır...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .
-İmam Ali- (a.s) |