12 Temmuz 2010, 20:25
|
Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 12660 Üyelik T.:
08 Temmuz 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Yaş:38 Mesaj:
26 Konular:
3 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| teşekkürler, sağolun adım halil, giresunluyum, öğrenciyim(hala). 2004 yılında ktü maliye bölümüne girdim hala da oradan çıkamadım. 1986 yılının tam ortasında doğmuşum. tevhidi düşünen, sistem muhalifi bir ortamda büyüdüm. Buna rağmen lise son ve üniversite 1. sınıf arasında hiçte islami olmayan bir yaşantım oldu. ondan sonra ise sorgulama, araştırma, okuma, kur'an'a dönüş yıllarım oldu. hala da bu minvalde hayatımı sürdürmekteyim. ilk önce kur'an'a yönelik makaleler okuduk. sonra kur'an'da ki kavramlara yönelik çalışmalarımız oldu- veli, şefaat, zikir, veli/evliya vd...- sonra ahlaka yönelik çalışmalarımız oldu. bunlarla bağlantılı ve daha başka konularda kitap çalışmalarımız oldu. bu yazda bu bağlamda yeni bir kitap çalışmasına başlıyoruz (modern ulus devlet-ali bulaç jöntürkler 1908 ihtilalinin doğuşu-pınar yayınları darbeler anayasalar ve modernleşme-şükrü karatepe-iz yayıncılık halka karşı demokrasi-mehmet doğan-iz yayıncılık yanlış cumhuriyet atatürk ve kemlizm üzerine 51 soru-sevan nişanyan-kırmızı yayınları) bana soru sorulduğunda biliyorsam Allah'ın iziyle cevaplarım bilmiyorsam bilmiyorum derim ama soru değilde sorgu sezersem cevap vermem. hattabhamza ismine gelince; hamza hz. hamza dan geliyor. hattab ise çeçen komutan emir hattabdan geliyor. şimdilik aklıma gelenler bunlar, iyi günler. |
| |