Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2010, 19:10   Mesaj No:29

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın arkadaşım eğer cevap vermemi gerektiren bir şey yazmadığınız takdir de benim için konu bitmiştir demiştim. Fakat yine cevap vermem gereken sözler sarf etmişsiniz. Yazınızın sonundan başlamak isterim. İstediğim kadar yazayım okumayacağınızı söylemişsiniz nedenini anlayamadım doğrusu. Yine cevabınızın son kısmında;
(Tartışma o noktaya geldi ki adeta çırpınarak benim görüşüm sizden üstündür aşamasındadır, her defasında son sözlerimi söyledim diyorsunuz arkasından hemen o bitmez tükenmez yazılarınız geliyor.)

Diyerek benim düşüncelerimi söylemem neden sizi bu kadar yıpratmış, üzmüş anlayamadım. Çünkü ben hiçbir zaman benim sözüm en doğru demedim hatta sizin sıkça kullandığınız kesin ve gerçek bir vaka, bu konuda çoğunluk böyle düşünüyor sözlerini ben hiç kullanmadığım halde tam tersine siz kullanıyorsunuz. Bu durumda hangimiz çırpınıyor dersiniz? Ben hatırlayın yanılabilirim çünkü ben bir beşerim diyor, her zaman açık kapı bırakıyorum ve bunlar benim kur’andan anladıklarımdır diyorum. Bunları bana nasıl söylediniz hala inanamıyorum. Yoksa sizin yerinize başkası mı yazdı bu sözleri.

Peygamberimiz Rabbin görevini tebliğ almadan önce de çevresinde tanınan çok özel ve güvenilir bir insandı, bunu da zaten hadislerden öğreniyoruz. Ben olsaydım şu sözleri söylemezdim doğrusu peygamberimiz için.

(Vahiy inmeden önce de onun çevresinde lider olduğunu söylemek safihane bir düşüncedir.)

Normal bir insan düşünelim, O insana liderlik verilmemiş olabilir, hatta çevresinde onun değeri bilinmeyip takdir de görmemiş olabilir. Böyle bir insanın diyelim ki kıymeti bilinmedi, acaba buna liderlik özellikleri yok diyebilir miyiz? İllaki çevresinde onun farkına varıp onu göreve mi getirince liderlik özellikleri ona verilecek. Yüce Rabbim Dünyayı yaratmadan önce olacakların hepsini elbette biliyordu ve elçisini çok özel yeteneklerle donattı ki çevresinde sözü dinlenen bir lider olsun. Peygamberimizde aynen böyle bir insandı, tüm liderlik özellikleri Rabbim tarafından verilmişti.
Sizde söylüyorsunuz bakın ilimden, bilimden söz eden ve bu ayetleri tebliğ eden birisini nasıl olurda okuma yazma bilmeyen birisi olduğunu söyleriz. Allah okuma bilmeyen elçisine neden Allahın adıyla OKU desin.

Sayın arkadaşım ben inanıyorum ki bu yazdıklarımı da okuyacaksınızdır, o sözleri yine sinirle söylediniz. Fakat lütfen kızmak, sinirlenmek yok. Amacımız beşerin sözlerini doğrulama çabasında değil, rabbin ne söylediğini anlama çabasında olmalıyız. Çoğunluk böyle söylediği için değil, Rahman böyle istediği için inanmalıyız. Huzura çıktığımızda kimse bizlere yardım edemeyecek bunu da unutmamalıyız. SAYGILARIMLA
Alıntı ile Cevapla