her fiili şirke doğru uzatırsanız,fiilsiz bir robot üretirsiniz.sizin düşüncenize göre bizim toplumumuzun yüzde 98 'i müşrik olması lazım.bu bu yüzde 98 lik gurubun yüzde 3-5 civarı umursamaz bir tavır takınabilir.ama müslümanlar güle oynaya beşeri sistemi benimsediğini düşünmek çok zor.
hangi müslüman beşeri sisteme razı olabilir ki.beşeri sisteme iman etmek ilahi sistemi red anlamına gelir.
biz beşeri sistemleri red ediyoruz.elimizden geldiği gücümzün yettiği kadarıyla ilahi sistemin hakim olmasını istiyoruz.bu kolay değildir elbette.müslümanların azim ve iradelerinin kalitesine bağlıdır.bu ferdi değil toplumsal bir irade gerektirir.kendisini yetiştirmiş kaliteli fertlerden,kaliteli toplumlar meydana gelir.
verdiğiniz enam'daki ayeti kerimeye gelince :
amenna ve sadakna.
elimizden gelirse tabii..gücümüz yeterse tabii..
LA YUKELLİFULLAHU NEFSEN İLA WUSEHA.
ayeti kerimeyı de hatırlayalım.
nikah beşeride olsa ilahida olsa iş çiftlerin kalitesiyle alakalıdır.
yani nikahımı belediyede kıysa imamda kıysa şeyhul islamda kıysa; eşimle neden evlendim,görevlerim,sorumluluklarım nelerdir,Allah bana neler yüklüyor,eşim benim için nedir,yuvamın meyvesi çocuklarım için neler yapmam lazım gibi sorulara endeksenlemek lazım.
diğer bir boyur ise katı ve saplantılı olmamanızı öneriyorum.eşinize resmi nikah kıymakla müşrik olmazsınız.burdaki değerli abilerimde aynı düşüncedeler.
resmi nikahınızı kıyın,ama dini nikahınızıda gönlünüzce istediğiniz kişiye kıydırın.
ferdi bey,güzel yazıyorsunuzda,düşünceleriniz güzel de,uslup hoş değil.kere ker iman doğru değil elbette.ama kere ker tebliğde doğru değildir abicim.
saygıl..........
|