İYYAKE NABUDU İYYAKE NESTAİN
Yanlız sana ibadet eder. Yalnız sana tapar ve yanlız senden yardım isteriz. İYYAKE NABUDU
Yanlız sana ibadet eder. Yalnız sana taparız. Çünkü Senden başka ilah yok ki,
Bakın Allahtan başka ilah olmadığına kimler şahitlik ediyor. ALİ İMRAN 18 : Allah, melekler ve ilim sahipleri, ondan başka ilâh olmadığına adaletle şâhitlik ettiler. O’ndan başka ilâh yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. İYYAKE NESTAİN
Yanlız senden yardım isteriz. Ellerimizi açıp dua ettiğimiz, senden yardım talep ettiğimiz Tek MEVLA sensin SORU: Allahtan başkasından yardım isteyemez miyiz ? Yardımı Allahın kullarından isteyemez miyiz ? İstenirse Günah mı olur. Örneğin aç olan bir bir kimsenin tok olan bir insandan kendisine bir yardım ile bir dilim ekmek istemesi gibi veya Trafik kazası esnasında yaralı olan kimse Allahın kullarından yardım isteyemez mi ?
AYETTE GEÇEN YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ ÖNCELİKLİ ANLAMI ÖNCELİKLE DİN KONUSUNDA, DOĞRU YOLA GİRME HUSUSUNDA SENDEN YARDIM TALEP EDERİZ ANLAMINDADIR. SEN BİZE YARDIM ETMEK İSTEMEZSEN BİZ SENİN DOĞRU YOLUNA GİREMEYİZ.
Anlamı öncelikli anlamdır. Çünkü ayetin başı ve sonuna baktığımızda bu mesajın net olduğu ortaya çıkar. ANCAK AYET SADECE BU ANLAMDA TEK ANLAMLI DEĞİLDİR. İNSAN 30. Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. Doğrusu Allah, bilendir, Hakim’dir.
İYYAKE NESTAİN İLE İNSAN 30 AYETİNİ BİRLİKTE ALIP DEĞERLENDİRECEĞİM
|