Konu Başlıkları: Fatiha Suresi-GİRİŞ/Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ağustos 2010, 19:44   Mesaj No:38

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

Allahın yardımı olmadan bir tek adım dahi atamayız. Bir tek kelime söz söyleyemez, bir nefes dahi soluklanamayız.
.
Bundan dolayı her işte onun yardımını diler ve isteriz. Ancak rabbimizden kullarınından da bize yardımcı olarak bir araç vasıta bir sebeb kılmasını dileyemez miyiz ? Tabii dileyebilir ki zaten onun yardımı genellikle bir vasıta ve araç ile gerçekleşiyor

ONDAN İSTEYEBİLECEĞİMİZ EN BÜYÜK VE ÖNCELİKLİ YARDIM İSE

Bizi sıratılmüstakime yani Doğru yola kavuşturmasına yardım dileriz ki ,Ayetin İlk ve öncelikli manası budur. Ayetin bir önceki ve bir sonraki anlamına bakıldığında ilk ve öncelikli anlamının bu olduğunu görürüz.

Allahın yardımı olmzsa idi biz onun yolunda veya dininde olabilir miydik ?

Her beşer olarak kendi aklıyla şaşar ve azar olmayacak mıydık ? Allah bizi öyle bir nimetlendirdi ki bu yardımı bizim için asla küçünsenmez ve şükür ile asla karşılığı ödenemeyecek bir yardımdır. İslam ile tanıştırdı ve içimize imanı yerleştiridi ve sevdirdi.

Hucurat 7: .....Fakat Allah, size imanı sevdirmiş ve onu gönüllerinize güzel göstermiş; inkârı, fasıklığı ve (İslâm’ın emirlerine) karşı çıkmayı da çirkin göstermiştir. İşte bunlar doğru yolda olanların ta kendileridir.

ZÜMER 22: "Allah'ın göğsünü İslam'a açtığı kimse, Rabb'inden bir nur üzerinde değil midir?"

"Göğsün açılması" da, 'bir destek ve yardım anlamında' bu nimetlerin arasında nimetlerden bir nimet olarak yer almaktadır.

"Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun göğsünü İslam'a açar..."(En'am - 125) ayetiyle

ALLAHIN O İNSANA YAPACAĞI EN BÜYÜK YARDIMI BU DEĞİLSE DE NEDİR ?

Allah’ın Yardımını Bekleyenler, Allah’ın Dinine Yardım Etmelidir!

Nasıl ?

devamı olacak inş