Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2010, 13:14   Mesaj No:3

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Değerli arkadaşım ben rabbin ayetini ve bizlere ne anlatmak istediğini anlamaya çalıştım. Kıble sözüyle bahsettiği hiç bir ayetinde namaz konusundan bahsetmez. Yani namazlarınızı kılarken mescidi harama dönüp kılın dememiştir. Kıble konusu tespitine gelince bırakın 1400 yıl öncesini günümüz teknoloji ile tespit etmenin kolay olduğu zamanımızda bile camilerin kıbleleri yanlış olabiliyor. Ya tarlada dağın başında ki cahil insanlar ne yapsın. Eğer Rabbim böyle bir emiş vermiş olsaydı bu açıkca belirtilirdi ve bizlerde sorumlu olurduk. Gerçekten Allah namazlarımızı kılarken döneceğimiz yönünü belirlemiş olsaydı, yanlış yönde kılacağımız namazlarımız kabul olmazdı. Allah herşeyden nice örnekler veririm der bizlere. Hatırlayınız lütfen sizce neden namazlarınızı kılarken Mescidi harama dönün dememiştir. Bizler namaz kelimesi geçmediği halde bazı ayetlerden bunu çıkarmaya çalışıyoruz. Bizlere öğretilen bazı hadislere delil arama çabası içinde ayetlere bakıyoruz. Bunu yaparsak yanılırız düşüncesindeyim.

Değerli arkadaşım ben Rabbin ayetlerinden anladığımı yazdım. Benim gibi düşünmeyenlerede elbette saygı duyarım. Dikkat ederseniz benim yaptığım bazı bilgilerin etkisinde kalarak ayetlere bakmak değil, salt Rabbin sözlerinin anlamını ayetleri bir bütün olarak düşündüğümde çıkardığım sonuçtur yazdıklarım. Elbette yanılıyor olabilirim bebde bir insanım. Ama Rabbim ayetlerim üzerinde bir bütün olarak düşün, aklını kullan diyor bizlere, bende bunu yapıyorum. Hatam varsa rabbim affetsin. Yazdığım ayetlerden siz farklı anlıyorsanız lütfen beni bilgilendiriniz, bundan mutlu olurum.

Rabbim yardımcımız olsun. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK