SABIR VE NAMAZ İLE YARDIM DİLEYİNİZ Bakara 45- Sabrederek ve namaz kılarak Allah'dan yardım dileyin. Hiç şüphesiz bu, Allah'a saygı gösterenlerden başkasına ağır gelir. 46- Onlar ki, Rabbleri ile buluşacaklarını, kesinlikle O'nun huzuruna döneceklerini bilirler. Alemlerin Rabbi Allah, yardım isteyen kullarına işte böyle sesleniyor kendilerine üç şeyi yapmalarını emrediyor: 1) Sabır etmelerini, 2) Dosdoğru namaz kılmalarını, 3) Bununla beraber Allah'dan yardım dilemelerini!.. Allah'dan yardım dilemeden önce sabır ve namaz ehli olmalarını emrediyor... Allah'dan yardım dilemenin ve kendilerine yardımın ulaşmasının şartları Gereği gibi sabretmek ve dosdoğru namaz kılmaktır... Allah mü'min kullarına sabırla ve namazla kendisinden yardım dilemelerini emrederken bunun, huşu duyanların dışındakiler için ağır bir yük gibi olduğunu beyan buyurur: "Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şübhesiz huşu duyanların dışındakiler için ağır (bir yük) dır. O halde Allahın bize yardımında aceleci olmamalı, Sabırla , ve de namaza devam ile yardım dilemeliyiz ki, Allah ergeç yardımıza yetişecektir. Bakara153- Ey müminler, sabırla ve namazla Allah'tan yardım isteyin. Hiç şüphesiz Allah, sabredenler ile beraberdir. ALLAH SABREDENLERLE BERABER OLDUĞUNU SÖYLÜYORSA ONA EL AÇIP SABIRLA YARDIM DİLEYENLERİ İNŞALLAH MAHÇUP ETMEYECEKTİR. |