Değerli arkadaşlarım Sayın EBDA kardeşimizin düşüncesi bence üzerinde çok düşünülmesi gerekir. Çünkü bu düşünceden yola çıkarak Kuran devre dışı bırakılmıştır. Ben bütün yazılarımda bunu anlatmaya çalışıyorum. Bakın ne demiş kardeşimiz? (Allah madem bizim sadece Kuran-ı Kerim'e uymamızı istiyor neden birçok ayette ikinci kaynak olarak Resulunu gösteriyor neden "Kim Resulullah’a itaat ederse, gerçekte Allah’a itaat etmiş olur..." (Nisa Suresi, 80) diyorda "Kim Kurana’a itaat ederse, gerçekte Allah’a itaat etmiş olur..." dememiştir?)
Allah yanlız ve yanlız bizlerin kur'ana uymasını emrediyor. Elçisine uymamızı istemesinin nedenide Rabbin gönderdiği vahyi onun tebliğ edeceğindendir, ona saygılı olmamızı ve onu dinlememizi emreder. Allah gönderdiği elçisine uyulmasını kendisine uyulmakla eş değer tutmuştur. Yoksa benim vermediğim hükümleri elçim verecektir asla dememiştir. Hatta tam tersine gönderdiklerimize ilaveler yapsaydı onun canını alırdık diyerek çok net tavrını koymuştur Rabbim. Hatırlayınız onlarca ayetinde bizlerin Kur'ana sarılmamız emreder. Ona sarılanlar dosdoğru yola ulaş sözlerini iyi analiz edelim lütfen. Sizlere sormak istiyorum Allah huzuru mahşerde sizleri KUR'ANDAN HESABA ÇEKECEĞİM DEDİKTEN SONRA, KUR'AN DIŞINDAN HÜKÜMLERDEN SORUMLU TUTARMI? iŞTE BU SORUNUN CEVABINI DOĞRU VERDİĞİMİZ TAKTİRDE DOĞRU SONUCADA ULAŞIRIZ. Saygılarımla Haluk Gümüştabak |