Sayın Abdulmelik kardeşim aslında siz aynı dinde değilim derken bile, önderimiz peygamberimize gösterdiğiniz saygıdan aynı inancı paylaştığımızı haykırıyorsunuz, ama farkında değilsiniz. Keşke başbaşa sizinle konuşa bilsek bakın birbirimizi o zaman nasıl daha iyi anlayacağız.
Hiç bir Müslüman Allah elçisini devre dışı bıraktığını ne söyleyebilir nede buna inanır. Bizlerin yaptığı yanlış, bu peygamber sözüdür dediklerinde ona karşı duyduğumuz saygıdan ötürü çok dikkali ve titiz oluşumuzdan kaynaklanıyor herşey. Halbuki peygamberimiz bunun olacağını bildiği için, daha o günden bizleri uyarmış ve benim adıma birçok söz uydurulacağını, doğruluğunu anlamanız için kur'an ile karşılaştırmamız gerektiğini söylemiştir. Demekki peygamberimizinde yaptığı, söylediği herşey kur'anın ta kendisiymiş.
Geçmişten gelen bilgilere gelince elbette içinde doğrusuda var fitne ve fesat karışmış diğer dinlerin etkileri de var. Bizlere düşen bunları ayıklamak olmalıdır toptan reddetmek değil. Hiçbir doğru bilgi bir kenara itilemez. Gelelim bizler kur'anı anlayamayız kısmına. Allah sarılmamızı ve rehber olarak almamızı istediği bir kitabı, acaba herkezin anlamayacağı bir şekilde gönderipte, daha sonra sakın velilerin ardına düşmeyin deyip, ayetleri düşünüp akılla çözmemizi istermiydi? İşin daha da ilginci bizlerin anlayamayacağı zor bir kitap gönderipte, bizleri sorumlu tutarmıydı, zor bir kitaptan hesaba çekermiydi, rabbin böyle bir adaletinin olduğunu nasıl düşünürüz? İşte bu sorulara lütfen aklımızla cevap verelim. Şunuda düşünelim Allah neden zor anlaşılır bir kitap göndersin? Ondan sonrada bizleri doğruya ulaşmamızı istesin? Günümüzde din adına geçmişten gelen onca bilgi içinde aynı konuda çok ama çok farklı bilgiler var, hepside doğru deniyor. her mezhebin doğruları farklı. Acaba böyle farklı ve birbirine zıt doğrular olurmu? İşte bunları düşündüğümüzde takip etmemiz gereken yol çıkacaktır. Ben kısaca bunları söylemek isterim, bakın bizler birbirimizi bile tanımıyoruz ama ne için bu çabamız? yanlız ve yanlız Rabbin rızasını kazanmak adına. Tüm bunları her Müslüman nefsinde değerlendirecektir.
Kurtmehmet kardeşim hiç bir soru askıda kalmaz, yeterki niyetler güzel olsun, askıda kalanıda Rabbin huzurunda göreceğiz zaten. Rabbim kur'anda bizleri UYARIR ve derki, (emin olmadığın sözlerin ardına düşmeyin sorumlu olursunuz) iŞTE DOSTUM BENİM TÜM ÇABAM RABBİN BU UYARISINADIR.
SAYGILARIMLA halukgta |