Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ağustos 2010, 22:48   Mesaj No:56

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1437
Beğendi:478
Takdirleri:10498
Takdir Et:

sayın gümüştabak,
Resulullahı red ediyorsunuz demiyorum size.ki hiç bir müslümana bu itham yöneltilemez.netice itibarıyla Resulullah devre dışı maalesef.
sizin tüm makalelerinizi okudum hatta çıktısınıda aldım hepsinin.sakin kafayla köşeye çekip inceledim.Makalelerinizde Resulullahın sünnetinden iz yok.Adı var o kadar...
şimdi tesbitlerimi diyeyım ;
1-mevzu hadis yoktur demiyoruz.Allah o mevzu hadisleri kaynaklara sokmaya bilinçli olarak vesile olan,rivayet eden,kızburavilerin belasını versin.
2-kizburaviler mevcut diye tüm hadislerin reddi söz konusu sizin mantığınıza göre.çünkü kafanızda acabalar ile tümden gelimle tüme varımı harmanlıyorsunuz.ve bunu insanlara da aşılıyorsunuz.öyle ki insanlar veda haccından yada cibril hadisinden bile soğumaya doğru...şu örneğe benzer bu mantık.sokakta zina meşhur oldu.her tarafta zina sesleri evrensel oldu.acaba nikahlı eşim bu rüzgara kapıldımı!!!!!!! ve kendi masum eşinize kızınıza şüphe ile bakmak ne kadar adilane! namusuzlar hadis uydurdu diye kimse resulullahın sünnetini yok sayamaz....!!!!! sokakta namussuzluk var diye kimse namuslu eşini hırpalıyamaz.bu mantık dışı bir psikopatlık olur.
3-kuran anlaşılamaz demedim demem de.bu mantık kurana aykırı zaten.ama kurana yanaşmanında bi namusu var arkadaşım.her meslekte olduğu gibi..basit bir baytar bile koyunu keçiyi danayı bızafı zürafayı domuzu tanıması lazım.mesleğinde uzmanlaşması lazım.kuran ilimlerini çözmeden,fıkıh,kelam,tefsir usulu,hadis usulu,ARAPÇADA UZMANLIK,kuran üstadından sav yardım,bu alanın uzmanlarını dikkate alma,kırmızı çizgilere dikkat,muteşabihlere sınırlı yaklaşım,siyak sıbak,sebebi nuzul,mekki medeni,nasih mensuh vvs vs vs vs gibi uzmanlık alanında mürekep yalamak lazım.o zaman tefsire korkusuzca girişilir.sizin ilminizin kapasitesini bilemem.ama giriştiğiniz konular ve dile getirdiğiniz düşüncelerin ana teması kusura bakmayın ama cahil cesareti olarak görünüyor.
4-Resulullah hayatıma nüksediyorsa yansıyorsa,Resulullaha imanım var demektir.eğer yansımıyorsa koro halinde salavat getirmek işi çözmüyor.Resulullaha iman ediyorum amaaaa,hadislerde şüphe var diye amel etmem mantığı,Resulullahı ptt memuru olarak görmenin sonucunu doğurur.kusura bakmayın.
5-sorduğum sorulara cevap vereceğinize,insanların kafasını neden karıştırıyorum izahını yapacağınıza,konuyu gene ayetlere havale ediyorsunuz.şimdiye kadar ciddi anlamda sizinle ilmi munazarada bulunmadım.verdiğiniz ayetleri tek tek inceleriz sonuna kadar.ama ilk şartım şudur;RESULULLAHI DEVRE DIŞI BIRAKAN BİR ZİHNİYETLE TARTIŞMAK BEYHUDEDİR.
syglr..