Konu Başlıkları: cuma namazı nasıl kılınır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ağustos 2010, 15:35   Mesaj No:16

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

DAHA ÖNCEDE SÖYLEMİŞTİM VE YAZMIŞTIM. CUMA NAMAZI FARZDIR VE HER ŞARTTA KILINMALIDIR DİYE. MÜSAİT OLUNMADAĞI DURUMLARDA BİLE ŞARTLAR SAĞLANIP KILINMALI DEMİŞİM.

ŞARTLAR OLUŞMADI KILINAMIYOR VE BEN DE KILMIYORUM DEMEKLE ŞEYTANİ BİR VESVESEYE ALET OLMAYALIM. HER AMELDE ÖZGÜRSÜNÜZ . SONUNDA ALLAHA VERECEĞİN HESABA BAĞLIDIR.

Böyle bir mazereti Allah kabul eder mi etmez mi ?

Alıntı:
ortada islamin devlet lideri olmasindan ve cumayi da bu kisinin kildirmasindan da bahsetmissin, bu durumda cozum yok diyemeyiz, turkiye gibi bir toplumda ictihadini kendisi icin baglayici kabul ettigin muctehidlerin, alimlerin zimni velayet ve vekaleti sozkonusu olur ve herbiri ayri ayri cuma imamligi yapabilirler ve nitekim diyanet imamlari haricinde de pekcok dernek, vakif bu anlamda hizmet vermektedir. bu da seceneklerden biridir.
kisacasi, cumayi kilabilmek icin en ufak bir olumlu yon bile bulunabiliyorsa bu lehte degerlendirilip kilinir, eger cuma kilmaya, hutbe irad etmeye, muslumanlarin toplanip mesverette bulunmasina firsat veren bu namaz icin acik bir tehdit sozkonusu ise, o zaman kilinmamasi zarureti kendiliginden zaten dogar, soylenecek birsey yoktur bu durumda, ama turkiyede sartlar simdilik her acidan kilinmasina elverislidir.
EVET KATILIRIM

Alıntı:
Değerli kardeşim Cuma kılmamak ile kimseye bir fayda sağlanamaz bilakis insanları Namazdan soğutur
EVET KATILIRIM
Alıntı ile Cevapla