Konu Başlıkları: Tavla oynamak günahmıdır ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ağustos 2010, 18:52   Mesaj No:14

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

Eğer ki oynanan Kumarsız tavla veya diğer oyunlar ve diğer nefsi eglencilere sapış İnsanı allahtan uzaklaştırcak bir hal almışsa kesinlikle ve elbette bu günahtır.

Sen tavla başında zaman harcarken , nefsinin esiri olmuş şeytan sana Allahı unutturmuştur. Allahı anma vaktini burda mı geçiriyorsun. Diye hesaba çekilirsin.

Rahman olan Allah’ı anmaktan uzak yaşayana, yanından hiç ayrılmayacak bir şeytanı arkadaş olarak musallat ederiz. Artık o şeytan daima onunla beraberdir.” (Zuhruf Suresi, 36)

Demek ki, Allah’ı unutanın yanına Şeytan sokuluyor ve onun hayatı artık Şeytan’ın arkadaşlığında geçiyor. Kur’an açısından baktığımızda ise Şeytan’ın insan için “apaçık bir düşman” olduğunu görüyoruz.

Kur’an bize Şeytanın adımlarına uymayın” çağrısında bulunuyor. (Bakara Suresi, 168)

“Siz beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, nankörlük etmeyin!” (Bakara suresi, 152)

........Onlar Allah’ı unuttular, Allah da onları unuttu. Şüphesiz münafıklar fasıkların taa kendileridir.” (Tevbe Suresi, 67)

Takva sahibi kul akılllı kuldur. Allahı en çok seven, en çok korkan ve Allaha en çok bağlı olan kuldur.

Allahı anmayı, ona ibadet etmeyi hiçbir zaman ve hiçbir yerde aksatmayan kul. ki, Haramda şüpheli olan hiçbir şeye yaklaşmaz . Ondan uzak durur. Bana göre takvalı kulun kumar sayılmayan tavlayı oynaması iyi davranış bir biçmi değildir. Tavlanın bir kumar aracı veya şeytanın kumar ile sembolize ettiği bir araç olmasının verdiği haram şüphesi ile ondan uzak durması en güzel bir davranış biçmi olacaktır.

Dikkat ki, Kumar niyetiyle oynanmayan tavla oyunu haramdır veya günahtır demedim. Muminin bu tür oyunları oynamaması takvaca uyması gereken ve kendisine yakışan en güzel bir davranış biçmi olur dedim..