Yazımın eklendiğini yeni gördüm. Burada yazdıklarım benim yazılarımdır ve hiç birisi sünneti inkar değil tam tersine kur'anın emirleridir. Peygamberimiz de kur'anın uygulayıcısı olduğuna göre onun tersine hiç bir şey yapmayacağına göre, onun adına uydurulan ve kur'ana uymayan sözleri, asla peygamberimizin sözüdür demekle, yaptığımız yanlışın farkına varmalıyız diye düşünüyorum. Sünneti inkar kur'anın emirlerine ters düşen sözleri kabul etmek değildir, tam tersini yapan gerçek sünnetini aramayan ayırt etmeyenlerdir. Bundanda sorumludur. Lütfen düşünün tüm Dünyada hacca gidecek insanlar, bahsedilen o gün yani zilhiccenin 9 günü, bayramın arefe günü orada değilse hac kabul olmuyor diyenlere hiç itiraz etmeden kabul ediyoruz. Allah böyle bir arefe günü emretmediği halde yanlız peygamberimizin gelenekleri arasında olan bu günü nasıl olurda kutsallaştırıp, bizler bu gün orada olamayanın haccı kabul olmaz diyebiliriz? Bu nasıl bir mantık? Peygamberimiz hayatında bir kez hac yapmıştır oda bahsedilen o günde olmuştur. Bunu yanlış değerlendirip bunun dışında hac yapamazsın demek ne kur'ana nede akla, mantığa uymaz. 1400 yıl öncesinde yaşayanlar nasıl olurda bu bölgeye at sırtında yada at arabalarıyla bahsedilen o günde gelir ve buluşurlar, bunu hiçmi düşünemiyoruz? Neden bunu sorgulayan dahi yok? Allah haram aylardan bahsederken, kim bu ayda haccı kendisine uygun görürse dediği sözler, niçin dikkate alınmaz bunu anlamış değilim.
Hac konusunda apaçık verdiğim ayet örnekleri bir kenara bırakıllarak Kur'ana uymayan sözleri öne çıkarmak ve iman etmek eğer size daha doğru geliyorsa bu sizin seçiminizdir, buna sözüm olamaz. Ben verdiğim bilgiyi Rabbin koruması altındaki KUR'AN DAN alıyorum. Eğer siz verdiğiniz rivayetleri kur'an gibi koruma altında ve doğru diyorsanız tekrar söylüyorum bu sizin seçiminizdir.
Başörtüsü konusuna gelince, bu konuda çok uzun tartışmalarım olmuştur, bu sitedede bu konudaki düşüncemi açıkca söyledim. Allah herşeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdim diyorsa kadının saçının örtülmesi Allah emri olsaydı, bunu apaçık söylerdi hemde birkaç yerde demiştim, yani benim savunmam kur'anın ayetleri ile idi. Buna karşı çıkanların delili günümüze kadar gelen hadisler, rivayetler. Bu konuda tekrar konuşmak istemiyorum, çünkü daha önce söyleyeceklerimi söyledim. Rabbim ben sizleri sorumlu tutacağım dediği apaçık ve nice örneklerle dolu kitabın önderliğinde gidiyor ve onun apaçık emirlerine iman ediyorum. Eğer bu yanlış ve yetersiz ise bu sorun benim sorunumdur, buda kimseyi ilgilendirmez. Nasıl benim gibi düşünmeyenlere benim hiç bir sözüm olamaz ise, benim gibi düşünenlerede kimsenin sözü olmamalıdır.
Arkadaşlarımdan bir ricam olacak, benim ile ilgili bir yazı ekler iseler, lütfen banada haber versinlerki cevap verebileyim. Çünkü işlerimden dolayı her zaman siteyi geniş inceleyemiyorum her konuyu okuyamıyorum. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK |