Alıntı:
Hakan Tuncer Üyemizden Alıntı
sevgili yitik sevda ; bilimin hakikat olmaycağını düşünüyorum! delilim : birgün belkide su 100 değil 90 derecede kaynayacak olması AKLEN ihtimal içidir! veya her nefisin ölümlü olacağı ilkesi: belki yarın ölüme çare bulunacak olması AKLEN mümkindir! |
sen neden 1400 yıldan bu yana milyarlarca insanın inandığı teredüt etmediği,aklen,kalben,ruhen bağlandığı,bunun için canlarını verdiği kuranı kerim gerçeğini aklen 100 de yüz doğruluğunun ispatını kabul etmiyorsunuz da;
halen ölüme yaşlanmaya karşı tıbbın kesinlikle aciz kaldığı bir hengamede, yarın ölüme çare bulunacak diye aklen mümkün diyorsun ki ?
burda aklen diye çok güvendiğiniz akılda çelişki yokmu??
bakın ;
1-kuranı kerim hem mana,hem mecaz matematiksel,hem çelişkisiz hemde irab olarak bütün dünyaya meydan okuyor.benzerimi boş verin bi süre yapın bakalım der ! isterseniz bütün alimlerinizi teknolojinizde yardıma getirin diye meydan okur.BUNA CESARET EDEN OLMAMIŞTIR ,DENEYEN DE GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞMÜŞTÜR.
2-kuran 1400 yıl önce
merecel bahreyni yeltekiyan beynehume berzehun la yebğiyan (iki deniz var suyu birbirine karışmaz,yan yana akar) mucizesiyle,asırlar sonra kaptan kusto cebelik tarık boğazında bulmuştur.ve iman etmiştir.BU TEK BAŞINA 100 DE 100 DELİL OLMAZMI ?
3-kuran bir kaç yıl sonra rumlar mağlup olacak diyerek,o esnada rumlar dünyanın en güçlü imp iken,yenilmeleri bile gülünç iken,o ayetten 9 yıl sonra yenilmesi DELİL DEĞİLMİDİR?
delil o kadar çok ki...100 de 200 aklen ispatlanması meydanda..istersen delilleri yazmaya devam ederim..
not : müslümanım,alaha kurana hz muhamede iman ediyorum demeniz çok sevindirici ve mutlu oldum.lakin inandıklarınıza bu tür şüphelerle yaklaşmanız imanınızın sorunlu olduğunu gösterir,kuran sizin bu imanınızı red eder.imanda kuşku acaba olmaz.