Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Eylül 2010, 18:32   Mesaj No:20

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

Madem ki, öyle haydi devam edelim öyleyse.

Alıntı:
(Cehennemin en hafif hışıltısını-ugultusunu dahi duymayacak olanlar kimlerdir? Önceden cehennemde yanıp çıkanlar mıdır yoksa cehenneme hiç girmeyecek olanlar mıdır?)

Bu sözleri yukarıdaki ayete dayanarak, nasıl olurda cennete giren herkesin geçmiş günahlarından hesaba çekilmeden ya da Rabbin adaletinin tecellisinin yapılmadan cennete girdiğini söylersiniz? Bunu Allah açıklıyor mu? Rabbin açıkladığı, cennete girdikten sonra artık rahat ve huzura kavuşulduğu cehennemden uzaklaştırıldığı anlatılıyor. Hesapsız kitapsız cennete girildiğini mi söylüyor bizlere? Geçmişte yapılanlar ortaya getirilmeden mizan kurulmadan, hesap yapılmadan ben iman ettim diyenler arasında hiçbir ayrım yapılmadan cennete alındımı diyor Allah. Yine siz yukarıdaki ayeti kast ederek şunları söylemiştiniz
Aramızda gerçekten iletişim bozukluğu var. Veya anlam çarpıtması var. Veya söylenenleri iyi kavrayamama sıkıntısı var.

cennete giren herkesin geçmiş günahlarından hesaba çekilmeden ya da Rabbin adaletinin tecellisinin yapılmadan cennete girdiğini söylersiniz?

DEMİŞSİNİZ.

Kim ? Ben mi ? Öyle birşey söyledim mi ? Yani hayret ve pes doğrusu demekle haksız mıyım ?

Cehennemin en hafif hışıltısını-ugultusunu dahi duymayacak olanlar kimlerdir? Önceden cehennemde yanıp çıkanlar mıdır yoksa cehenneme hiç girmeyecek olanlar mıdır?)

Siz benim bu sözlerimden hesapsız , Allahın adelet terazisinden geçmeden cennete gidileceğini anlamışsanız. size söyleyecek sözüm olmaz. Tek sözüm olur ki, hayret ve pes doğrusu !