Nekadar güzel söylüyorsunuz, samimiyetimi elbette Allah bilir, ama siz benim samimiyetimi, niyetimi bilmediğiniz halde bana nasıl olur da ithamlarda bulunabilir siniz? Yoksa siz benim samimiyetimi bildiğinizden eminmisiniz?
Benim ortalığı yıkıp geçtiğimi söylüyorsunuz, bundan eminmisiniz? ya siz bu sözlerinizle ortalığı yakıp yıkıyorsanız? Ya siz yanlış yapıyorsanız bunu hiç düşündünüz mü? Bakın ben size böyle bir ithamda bulundummu hiç? Bulunmadım nedenmi arkadaşım? çünkü Rabbim ne diyor, kimin takvaca üstün olduğunu yanlız ben bilirim. Fakat birileri çıkıyor ve diyorki sen insanları yanlışa yönlendiriyorsun, senin söylediklerin yanlış sözler. Siz benim istikametimin yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Lütfen yazdığım yazılara, verdiğim cevaplara bir bakın, ben hiç bir zaman benim gibi düşünmeyenlere, sen yanlış düşünüyorsun, insanları yanıltıyorsun dedimmi, yada sizin tabirinizle ortalığı yakıp, yıkıp gidiyorsun dedimmi? Demem çünkü bunu söylemek büyük bir yanılgıdır. Benim söylediğim ayetten benim anladıklarımdır diyorum. Hatta yanlız beni bağlar diyede açıklık getiriyorum. Çünkü ben de bir insan olduğumu ve hata yapabileceğimi asla unutmadan bakıyorum olaylara.
Bir yazı yazdığımda kaç kez okuyorum ve düşünüyorum bir bilseniz, acaba söylediklerim Rabbin ayetlerine ters düşüyormu diye. Verilen cevaplarıda itinayla okuyor ve düşünüyorum, acaba yanlışmı yaptım diye. Fakat bana verilen cevaplara bakıyorum, söyledikleri kur'an ile karşılaştırıp yanıldığımı yine kur'an ile göstermek yerine, bana ayetin karşısına rivayetleri ve kur'ana asla uymayan sözleri peygamberimizin sözüdür diye çıkartıyorlar. Yada hiç bir delil göstermeden karşı çıkıyorlar, söyledikleri sözleri hatırlamak bile istemiyorum. Bunları söylemek ve yapmak bana göre iki günahı birden işlemektir. Birincisi Rabbin ayetinin karşısına doğru olması mümkün olmayan, emin olmadığımız peygamberimizin sözüdür dedikleri bilgileri çıkarmaktırki bu şirktir, ikincisi peygamberimizin söylemesi asla mümkün olmayan, kur'ana ters düşen Rabbin hükümlerine uymayan sözleri, peygamberimizin gibi göstermekle bir başka suç işlenmektedir. Buda peygamberimize bir iftiradır. Size soruyorum aşağıdaki sözleri peygamberimiz söylemişmidir? Buna inananların peygamberimize apaçık hakaret ettiğini göremiyormuyuz_ _Yanında ben anıldığım halde üzerime salât etmeyen kişinin burnu yere sürtülsün.
_Yanında adım anıldığı halde bana salatü selam getirmeyen kimse perişan olsun.
İşte benim yaptığım ve çabalarım bu yanlışları düzeltmek adınadır. Peygamberimiz bizleri kur'an ile uyarma görevi almıştır, kitabın dışınada asla çıkmayacağına göre, peygamberimize atılan iftiraları temizlemek bizlerin asıl görevi olmalıdır. Yoksa huzuru mahşerde peygamberimizin yüzüne asla bakamayız, bunuda unutmayalım. SAYGILARIMLA Halukgta |