Hiç kuşkusuz Allah, kendisine ortak koşma günahını bağışlamaz. Bunun dışında kalan günahları dilediğine bağışlar. Kim Allah'a ortak koşarsa son derece büyük bir iftira günahı işlemiş olur.
(Nisa-48)
De ki: "(Allah şöyle buyuruyor. Ey kendilerine karşı haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin: Allah bütün günahları bağışlar; çünkü yalnız O, çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır!"
(Zümer-53)
Allah’a ve Ahiret gününe İman etmeyenlerin amellerini şu bağlamda değerlendirmek gerekir:Elbette Ayeti kerimelerde bu husus çok net ve anlaşılır olarak belirtilmiştir.Benim konuya bakış açım,Allah indinde affedilmeyecek günahın ŞİRK olduğu hakikati üzerinden yorumdur.Gaybı Allah bilir Karar mercii odur...
Allah’ın affetmeyeceği kesin olan günah ŞİRK’TİR. Yalnız İnsanlığa faydalı olacak buluş ve icatları yapmış olan kişilerin İmansız/Amellerini şöyle değerlendirdim:
Yapmış oldukları Amel bencil amaçlar ile değilse! İnsanlığa faydalı olma amacı güdüyor ise Allah’ın vaadinin hakk olduğu ve EL ADL isminin tecellisine inanarak, hiçbir kimsenin zerre iyilik ve kötülüğünün kaybolmayacağı inancı ile.
Allah’ın bu amellerinden ötürü işlemiş oldukları günahlardan çekecekleri azabı hafifletebileceğini Nisa/48 ve Zümer/53 ayeti kerimelere dayanarak izah etmeye çalıştım... Affedilme mevzuu Allah’ın indinde gaybi bir konudur. Affedilebileceklerini kesin olarak iddia etmek Allah’tan daha şefkatli olmaya çalışmak gibi olur Bundan da Allah’ı sığınırız...
Değerli Abdulhamit Abim beşeriz fikirlerimizde yanlışlık ve kusur olabilir Sizlerden ricam eğer aştırma konularımda herhangi bir hata ile karşılaşırsanız beni uyarmanız Çünkü Kusursuzluk yalnızca Allah'a mahsustur. Müminin mümine en büyük iyiliği ''Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker'' Emrini tebliğ edip düzeltmektir.Yanlışlarım konu içerisinde bildirilir ise ben de düzeltmeye çalışırım teşekkürler Abi...