Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Eylül 2010, 00:39   Mesaj No:47

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart

Allah'ın salavat'ı, kuluna yönelmesi, onu 'görüp kollaması', bağışlaması, tezkiye etmesi vb Peygamberin salavatı, müminlere yönelerek onlara dua etmesi; . Meleklerin salavat'ı, yöneldikleri kişinin söz ve eylemlerini tasdik etmeleri, ona destek olmaları, onun için mağfiret dilemeleri vb; kulun salavatı da, Allah'a yönelmesi, dua, istiğfar, övgü ve niyazdır.

Bu önemli tespit ve açıklamalardan sonra önceki sözüme döneyim.

Benim itirazım Ahzab 56 ayetin mealine sadece destek manası verenleredir. Ayette peygambere dua okuma yok sadece destek vardır diyenleredir. Salat peygambere sadece destek anlamına gelir diyenleredir.

Görüldüğü üzere, 'sa-le-ve' fiilinin doğru anlamını yönelmedir.Buna göre, 'sa-le-ve' kökünden türeyen 'salat' kelimesi, bu anlam ile yönelmedir. Bu yönelmenin içinde destek de vardır, övüp şanını yüceltme de

İŞTE Bana göre olması gereken meal

AHZAB 56: Şu bir gerçek ki, Allah ve melekleri, o Peygamber'e yönelirler. (Destek verirler-onu över-onun şanını yüceltirler.)

Ey inananlar! Siz de ona yönelin (Destek olun-onu övün-onun şanını yüceltin ) ve ona içtenlikle selam verin.

Meale dikkat ki, Bu yönelmenin içinde destek de vardır, övüp şanını yüceltme de vardır ...ki Hz. Peygamberin adı anıldığı zaman, onu gıyaben de olsa salat getirmek onu selamlamak ve onun için dua etmek de güzel bir davranıştır. Fakat bu, 'kuru kuruya' bir selamlama ve dua olmamalıdır. Asıl 'salavat', O'nun Kur'an'ı ahlak edinmişliğini örnek almaktır. Buradan hareketle, namazlarda okunan Tahiyyat ve Salli-Barik'lerdeki 'salli' ve 'salavat' ifadelerini doğru anlamak da mümkün olabilecektir. Bir övgü ifadesi olan, 'tahiyyat'taki 'salavatu lillah' ifadesi, ihlaslı bütün yönelişlerin Allah'a olduğunu ifade eder.
Selam edin sözünden de ona saygı gösterin onun huzuruna saygıyla çıkın esenlikler dileyiniz anlamı vardır.

İNŞİRÂH - 4 Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi ?

Allah nebisinin şanını ona destek vererek, onu överek yüceltiyorsa biz de ona salat ve selam ederek şanını yüceltelim. Ona ( Onun davasına da ) destek olalım.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
BEDİİ HAMİT




__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla