Konu Başlıkları: İman – Sâlih Amel İlişkisi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2010, 02:02   Mesaj No:24

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:

Bu tanıma göre ateistlerde Şirk mensupları olmaktadır.. O HALDE tüm inkar edenler Şirk mesupları mı olmaktadır ? Tüm inkar edenler Şirk mesuplarıdır diyebilir miyiz ?

Bilhassa ateistler tanımadıkları Allaha ortak mı koşmaktadırlar ? Tanımadıkları ve inkar ettikleri ALLAHA nasıl ortak koşarlar anlayamadım ?

DEMİŞTİM

CEVABINIZ ŞÖYLE OLDU

Küfr-ü İnadi:Tanımını verdiğimiz kavram dahilinde düşünecek olursak,Aklın ve Vahyin getirdiği delillere rağmen inkar etmek, Herşeyin maddeden geldiğini varsayma,Yaradanı inkar edip kabul etmeme,Ateistler Allah'ı tanımadıklarını iddia ederek Maddeyi yaradan görme anlayışları ile ''ŞİRK'e düşmektedirler.Yani Allah ortak koşma noktaları madde üzerinden düştükleri hata iledir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benim Bildiğim şirk kavramı Allahı tanıyorken , Allahı inkar etmiyorken ona eş veya ortaklar koşulmasıdır..Allahı inkar edenin ilahı bir başka ilah ise o şirk üzerine değil, küfür üzerinedir.

Hem Allahı tanımayıp inkar edeceksin,yaratan , yaratıcı olan bir zat yok diyeceksin . Sadece Yaratan ve yaratıcı maddedir diyeceksin. ve ateistlerin tanrısı Allah değil maddedir diyeceksin , Bir hakikat ki ateistler maddeye de yaratıcı sıfatı yüklemezler. Onlara göre herşey tesadüftür. Madde bile tesadüfen ortaya çıkmıştır. Yaratıcı olan maddedeki TESADÜFLERDİR. VE BU TESADÜFLERE DE TAPMAZLAR. YANİ TANRISIZDIRLAR. ALLAHI İNKAR EDİP, ALLAHTAN başka bir başka tanrıyı edinenler Şirk mi ilişliyor acaba ? Emin değilim.

Benim bildiğim şirk kavramı şudur: Allahı inkar etmeksizin,( Allahın varlığını kabul ettikleri halde ) Allahın yanında başka ilahlar edinenler ,yaratana eş ve ortak koştukları için şirk kavramı üzerinedir. Allahı inkar edenin ilahı bir başka ilah ise o şirk değil apaçık küfür üzerinedir. Belki yanlış biliyorum .

Belki düşündüklerim veya bildiklerim yanlıştır.