Beled Suresi, 6-7: O: "Yığınla mal tüketip-yok ettim" diyor. Kendisini hiç kimsenin görmediğini mi sanıyor?" ( Yığınla mal harcadım- savurganlık ettim” diyor ) Malının nereye ve kimin için ne amaçla harcadın da yok ettin ? Harcarken had sınırlarını aşıp israf ettin mi ? Mallarını israf edip harcarken Allahın seni gördüğünden habersiz miydin ? Zevki safa içinde harcarken de, fakire muhtaç olduğu malı ( parayı ) inkaf etmeyip , Allahın dinine yardım etmen gerektiği halde etmeyip ,parayı nereye savurup çarçur ettin ? Bunun hesabını sana kim sorar ? Seni gerçekten de hiç kimsenin görmediğini mi sandın ? Allah, Kuran’da insanların kendilerine verilen nimetleri nasıl değerlendirdikleriyle ilgili ahirette sorguya çekileceklerini "Sonra o gün nimetten sorguya çekileceksiniz." (Tekasür Suresi, 8) ayetiyle haber vermiştir. Sonra o gün nimetten sorguya çekileceksiniz." (Tekasür Suresi, 8) Allah hangi nimeti vermişse o kuluna işte o nimetten sorguya çeker insanı. Verdiğim nimeti İsraf ettin mi ? Yoksa ölçülü olup dengeli mi kullandın. Neleri israf ettin ? Sana ömür nimetini de vermiştim. Ömrünü nasıl israf ettin ? Ömrünü ne ile geçirdin ? Ömür sermayeni ,benim rızamı kazanmak için mi harcadın yoksa şeytani ve nefsi arzular üzerine mi tüketip yok ettin ! Allahın insana verdiği ömür nimetini şeytani ve nefsi arzular üzerine tüketip yok edenler ömürlerini israf etmişlerdir
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |