Sen onların söylediklerine karşı sabret ve bizim güç sahibi kulumuz Davud'u hatırla; çünkü o yönelen biriydi. (38/Sad-17)
Kulumuz Eyyub'u da an(hatırla); Rabbine: «Doğrusu şeytan bana yorgunluk ve azap verdi» diye seslenmişti.(38/Sad-41)
Güç ve basiret sahibi olan kullarımız; İbrahim'i, İshak'ı ve Yakub'u hatırla. (38/Sad-45)
İsmail'i , Elyesa'ı ve Zülkifl'i de hatırla. Hepsi de hayırlı olanlardandır.(38/Sad-48)
Kitapta İbrahim'i de an(hatırla), çünkü o, dosdoğru biri, bir peygamberdi.(19/Meryem-41)
Kitapta Musa'yı da an(hatırla), çünkü O, ihlaslı idi ve bir elçi, bir peygamber idi.(19/Meryem-51)
Kitapta İsmail'i de an(hatırla); çünkü o cidden va'dinde sadık bir kimse idi, bir Resul, bir peygamber idi.(19/Meryem-54)
Kitapta İdris'i de an(hatırla); çünkü o, dosdoğru biri, bir peygamber idi.(19/Meryem-56)
Âd kavminin kardeşini (Hûd'u) an(hatırla). Zira o, kendinden önce ve sonra uyarıcıların da gelip geçtiği
Ahkaf bölgesindeki kavmine: Allah'tan başkasına kulluk etmeyin. Ben sizin büyük bir günün azabına uğramanızdan korkuyorum, demişti.(46/Ahkaf-21)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim)
|