Aleyküm selam ve rahmetullah kardeşim...
Öncelikle zamanımızın gençlerini tabiki sahabe zamanında ki gençlere göre kıyas yapacağız ama bu müm kün değil.Çünki sahabeler göklerde parlayan yıldızlar gibidirler.Zamanımızda bunlara eşdeğer var mı? Tabiki vardır ama ne kadardır.Rakamla saysan sayılır.Ama şunu biliyorum ki vakit namazlarında bile camilerde genç yok denecek kadar az hatta yok.Tabi islam sadece namaz değil ama baş unsurlarından birisi.Tabiki ahlak,edep islama göre yaşantısı olanlar var ammaaaa genel olarak değerlendirme yaparsak forumda var azrail gelmeden önce diye bir başlık orada da yazışmıştık bunu gençler yaşım 60 olsun haccada giderim,namazada başlarım,zekatda veririm vs. diyerek kendilerini avutup gençliklerini çürütüyorlar.Tabi bizler ne kadar yaşadık gençliğimizi allah bilir.bu arada zamanımızda ki gençleri bilgilendiren,uyaran,öğreten yok mu? tabiki var.Vatanın hemde dünyanın dört bir yanında bu saydıklarım için hayatlarını fedakarca ilme ve öğretmeye vermiş hocalarımız var.Allah kimine hidayeti nasip eder kimine etmez.Rabbim gençlerimizi doğru yoldan ayırmasın.
İnternete gelince; Kişi kendi iradesi ile hareket eder.Seni beni bu medineweb sitesinde kimse zorla tutmuyor.Kendi irademizle buradayız faydalı olmaya çalışıyoruz.Ama günümüzde öyle gençler varki ahlaksızlık diz boyu derler ya bunların yaptığı ahlaksızlık kırtlağa kadar çıkmış.Kişiye bakıyorsun müslümanım der sabah namazı yok saher vakti uyur.Akşam olunca tv başından ayrılmaz.Kalp kırar vs. Ama adı müslüman.Allah sizi inandırsın ben müslümanım deyipde gusl abdestini almasını bilmeyen insan tanıyorum.Çok zamanımı harcadım ama allah hidayeti doğru yolu nasip etmeyince olmuyor.Müslümanım diyor ama hadis nedir sünnet nedir,Hatta umre nedir umre diye biyer mi var geçen bizim bi tanıdık gitti diyenler var.Anlayacağın zamanımız gençleri biacayip arkadaş.
Maşuk kardeşiminde dediği gibi sorular kıyafet değiştirdiği için bize cevap vermek çok güç geliyor vesselam...
Selametle kardeşim...