Konu Başlıkları: Bir erkeğe varmak istiyorum?!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2007, 00:37   Mesaj No:2

TufeyL

Medineweb Kıdemli Üyesi
Durumu:TufeyL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50
Üyelik T.: 15 Temmuz 2007
Arkadaşları:0
Konular: 116
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Bir erkeğe varmak istiyorum?!

Efendimiz S.A.V: Kocaya varmanın sevaplarını haber vereyim dinle. Hangi kadına erkeği: ALLAH senden hoşnut olsun dese, 60 yıl ibadet etmenden iyidir.
Erkeğine bir için su verse 1 yıl oruç tutmadan efdaldir.Erkeğinin döşeğinden kalktığı gibi gusul etse bin kurban etmişce sevap alır.Ve helalne hile etmeden ölse, onun için gökte melekler tesbih ederler. ve helaliyle oynasa 60 köle azad etmekten hayırlıdır.Erkeğinin rızkını saklasa ve akrabasına merhamet etse, beş vakit namazını kılıp oruçunu tutsa, bin kere Kabe ye varmadan efdal dir.

Fatıma Annemiz R.A: bir kadın erkeğine asi olsa ve helelleşmese ALLAH'ın laneti içinde kalır. ve erkeğinin yatağından kaçsa tüm sevapları gider.ona karşı kibirlense Hak Teala ona gazap eyler.

Erinin izni ile seyre çıksa(sefer mesafesinde mahremsiz gönderse veya zaruri olmayan yerlere gönderse.)erkeğin defterine bin günah yazılır.İzin verdiği için.İzinsiz çıkanları siz artık bundan kıyas eyleyin.(iş yerlerine, okullara, tezgahtarlığa gidendenlerin hali ne olur?)
Efendimiz S.A.V:Ya Fatıma! Eğer ALLAH 'u teala bana bir kişinin bir kişiye secde etmesini buyursa idi: kadının erkeğine secde etmesini buyururdum.

Hz. Aişe R.A Ya Rasullullah bana vasiyet eyle:

Efendimiz S.A.V: Ben sana vasiyet ederim ki, sende ümmetinim hatunlarına vasiyet eyle. Yarın kıyamet gününde evvel imandan, ikinci abdestten, üçüncü erkeğin hakkında sual olunur.Hangi erkek kadınının sertliğine sabr eylese, Hak Teala ona Eyyüb Peygamber sevabı vere. Hangi kadın erkeğinin sertliğine sabr eylese Hak Teala ona Aişe-i Sıddık mertebesini bula.Ve bir erkek kadınını suçsuz yere dövse, kıyamette ben ondan davacı olurum(ALLAH C.C muhafaza eylesin cümlemizi.)

Erkek kadını 3 yerde dövmesi caizdir. Namazdan ötürü, döşeğine gelmediğinden ötürü, izinsiz dışarı çıktığından ötürü.
Diğer kabahatlerinde tenbih etmek gerekir. Eğer olmazsa kendi haline bırakmak gerekir. Azapta olmamak içn.