|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 19 Aralık 2008 (12:26), Konuya Son Cevap : 16 Ekim 2012 (10:24). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Aralık 2008, 12:26 | Mesaj No:1 |
Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati) Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati) sehere dek, ey mum, başucumdaki bu gece Allah için uyanık ol hüznün gölgesi gönle çöktü ansızın bu gece acı bana hüzünlen umut arzum kana bulandı hüzün okları öylece gönle saplandı hayatın bu sarhoş denizinde umut gemim karaya oturdu ah! Dostlar yetişin feryadıma ölüm yetişecek feryadıma bu gece yoksa korkarım canımdan da öte şu şirin, yoldan ben ölümün tuzağına düşünce yetişir ey mumum! Kes ağlamayı inlemeyi yaralı gönlüme tuz serpme artık önümde hikayesi gönül güçsüzlüğünün bundan fazlasını söyleme sus artık ey karanlık gecelerin munisi! Senden başka benim için bir dost kalmadı artık dünyada şu dostların hepsinden ölümle görüşmekten başka kimseyle bir görüşme ümidim kalmadı yoldaşım, munisim, mumum benim bu dünyadan hüzünlenen nerede senden başka bu vahşet çölünde doğur ölümü vay bana, vay bana dost nerede? bu zindanda, ben bu gece, mumum benim, el yıkayacağım bu hayattan yarın kırıncaya kadar arslanlar gibi hayatın zincirlerini milletin Ali Şeriati | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2876 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3621 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3266 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7699 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7200 | 02 Ekim 2012 21:16 |
15 Şubat 2009, 01:34 | Mesaj No:2 |
Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati)
şeriati nin şia olması veya sunni olması önemli değil..rasullah sav ın çifte damadına saltanat düşkünü yağmacı bunak demesinedir tepkimiz... allah a put diyecek kadar "ilim" ehli aşık tır.. bunları bildiğiniz halde o na kızgınlığımızı başka şeylerle yorumlarsınız hala.. -- sunni olupta şia ayağından nemalananlar evvela şia yı iyi bilmeli...bilmediği şeyi savunmamalı... | |
15 Şubat 2009, 01:43 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati)
Hattaboğlu bu şia sizde sorun olmuş muaviye gibi birinin seksen yıl boyunca hutbelerde imam ali (a.s) lanet etmesine niye sesiniz çıkmıyor bu ehlibeyt sevgisi nasıl dayanağım ahmet bin hanbel
|
15 Şubat 2009, 01:48 | Mesaj No:4 |
Cvp: Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati)
sayın hönül ahmed b. hanbel in her rivayetine inanıyorsanız kabulum ...ama işinize o geldiği için o nu kabul ettiğinizi gayet iyi biliyorum ... -- ben diyorum şeriati sahabe ye sövmüş bu kendi kitabında diyorum ,siz diyorsunuzki muaviye de bazı kaynaklara göre hz ali ye sövmüş..işi hz ali hz muaviye işine döndürmekistemmiyorum açın ayrı bir başlık orda tartışalım.. şia kaynağından bakarsanız öyle olması lazım çünkü şia nın ekmeği aşı dır hz muaviye olayı,eh dolayısı ile o nunla alakalı çok farklı rivayetler bulunabilir..ama ben sana en az yüz tane örnek verebilirim hz muaviye nin ehli beyti sevdiğine dair.. konumuz bu değil. -- peki şeriati nin kendi kitabında hz osman a yağmacı bunak demesi ne neden bir şey demiyorsunuz ? hz ali için bu kadar yırtınırken ? ayrımmı yapıyorsunuz sahabe arasında ? oysaki biz ayırmayız hiçbirini .. | |
15 Şubat 2009, 01:51 | Mesaj No:5 |
ifadelerinizi makul ölçüler içinde kullansanız Muhammed hüseyin fadlullah'ın son yayınladığı makalesinde sahabeye küfretmek haramdır ben sahabelere hakaret edilmesini benimsemem ama sahabelerde dokunulmaz değildir ama makul ölçüler içinde hakaret etmeden |
15 Şubat 2009, 02:14 | Mesaj No:6 |
hz ali için yıtınırken yani bu kadar çabalarken anlamınta.. sen bana aynını desen ben şeref duyarım ..hz ali için yırtınmak benim için onur dur şereftir..ama sizin söylediğiniz o lafı hakedecek bir laf asla değildir... -- fikirler susar hakaretler konuşur.sen sus fikirlerin konuşsun. | |
15 Şubat 2009, 02:46 | Mesaj No:7 |
ALİ ŞERİATİ' nin Duası Allahım! «Akidemi» «sorunlarım»in elinden kurtar ve koru! Rabbim! Bana sorumluluktan kaçan inanç ucuzluğuna karşı dayanma gücü ver! İlahî! Akli ve bilimsel olgunluğum anında bile beni taassuba düşürme! Duyarlılık ve aydınlık faziletinden mahrum kılma! Ya Rabbi! Beni sürekli bilgili ve uyanık kıl ki, bir kimseyi yada bir düşünceyi olumlu, olumsuz- iyice tanımadan önce bir yargıya varmayayım. Allahım! Egoizm, çekememezlik ve kıskançlıkla karışmış cehalet ve başıboşluğumu, düşmana savaş, dosta saldırı aracı yapma! Rabbim! Benliğimin; şöhreti olmam istenen benliğin kurbanı durumunu bana verme Allahım! Benim ruhumda, «insanlık»ta ihtilafı, «düşünce»de ihtilaf ve «ilişki»lerdeki ihtilaf ile karıştır ki, bu üç temel şeyi birbirinden ayrı tanıma gücünü bulamayayım. İlahî! Beni garaz, kin, kıskançlık nedeniyle zulmün oyuncağı yapma! Ya Rabbi! Egoistliği benden uzaklaştır ve egoizmi kaldır ki, başkalarının egoistliğini görüp eziyet çekmeyeyim! Allahım! Bana imanda «mutlak itaati» bağışla ki, dünyada «mutlak isyan» içinde olayım! Rabbim! Bana «kavgacı ve inatçı» bir takvayı öğret ki, sorumluluğun çokluğu arasında kaybolmayayım. Beni «perhizkar, münzevî takvadan koru ki, tenhalık ve uzlet köşelerinde gizlenmeyeyim! İlahî! Beni ideallerinin mutluluğuna çekme! Büyük ızdırapları, sonsuz gamları, ilginç tuhaflıkları benim ruhuma da tattır! Lezzetlerini hakir kullarına verirken benim canıma da aziz dertlerini bağışla! Rabbim! Düşünce ve duygularımı düşük bir ortamda tutma ki, alçak açıkgözlüğe, bela getirici adiliklere ve insanlara azıcık benzeyen pisliklere yönelmeyeyim. «Aldanmış» büyükleri daha çok seven, «aldatılmış» küçüklere daha çok ilgi duyanlardan kıl! Allahım! Beni insanlığın dört büyük zindanı olan «tabiat», «tarih», «toplum» ve «benlik»ten kurtar! Sen, ey yaratıcı! Beni yaratmışsın. -Benliğini, benliğimin yaratıcısı bilirim. Başka da değil- Öyleyse benliği çevreye, çevreyi de benliğe uyarlayabileyim, uygulayabileyim! İlahî! Toplumumu «kitap, adalet ve demir -silah ve teknik-»den oluşan üç sağlam ve sağlıklı temel üzerinde kurmam; gönlümü, «hakikat, güzellik ve hayr»dan ibaret üç kaynaktan doyurabilmem için bana yardım et! Ya Rabbî! «Rousseau»ya ilham ettiğin şu sözü asla aklımdan çıkarma: «Ben senin -halk- ve inancının düşmanı olsam da, senin ve' inancının özgürlüğü uğruna canımı fedaya hazırım.» Rabbim! Dostoyevski'nin ağzından döktürdüğün şu delili, aydın . ve düşünürlerin gönlüne de ulaştır: «Eğer Allah yoksa her şey muhal dir. Dünya anlamsız, yaşam hedeften yoksun ve insan bomboş demek tir. Anlamdan yoksun insan, sorumluluktan da yoksundur.» Allah'ım! Sevdiğin herkese öğret ki; aşk, yaşamaktan iyidir. Daha çok sevdiklerine de; sevmenin aşktan üstün olduğunu bildir! İlahî! Beni bırakma! Çünkü; İslam'a olan imanım, Peygamber'e ve al'ine olan sevgim, beni, din kisvesi altında tutucu bir saldırgan ve gerici eylemlerle uyumlu bir kişi yapabilir. Çünkü özgürlüğüm, halkın köleliğine neden olabilir. Çünkü «dinim», bir «dinî görüntü» ardında gizlenebilir, gömülebilir. Çünkü halk beni, taklid olunan biri, ya da taklitçi yapabilir. Çünkü «hak bildiğim» şeyleri «kötü biliyorlar» diye gizleyebilirim. Allahım! Senin Peygamberinin İslam'ı ile Ali'nin tavrı, «hayır» sözcüğüyle başlamıştır, bunu biliyorum. Ey Muhammed'i gönderen! Beni, «her şeye evet»çi bir tavır takınanlardan eyleme! ALİ ŞERİATİ |
15 Şubat 2009, 02:53 | Mesaj No:8 |
hattaboğlu ben susman hakaret etmeyide sevmem ama ortak olan islami değerlerimiz konusunda da hakkı bulabilmek adına fikirlerimide söylerim siz ve sizin gibi düşünen insanların şiaya besledikleri kini bir türlü anlayamıyorum ALLAH hepimize hakkı hak olarak bilip anlayanlardan eylesin. sizinle konu başlığı açınca detaylı konuşuruz kardeşim. |
15 Şubat 2009, 16:57 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Cvp: Zindan Mumu (Dr.Ali Şeriati)
Allah razı olsun, kalem sahibinden yayınlayandan, yorum yazandan ve okuyandan. anlam dolu, hüzün kokan şiirler ne kadar da derin etkiliyor insanı. varlık aleminde bi başka zamanı yaşıyor sanki zindan mumu. onun umudu, onun yoldaşı, onun kokusu ölüm ve dostlarıdır. hayata hep bir başka bahara özlemle bakmasıdır. hayallerini hep başka sevdalara ertelemesidir . onlar yusufi mekanların kır çiçekleri, laleleri ve kardelenleridiriler. bundan fazlasını söyleme sus artık. ey karanlık gecelerin munisi! Senden başka benim için bir dost kalmadı artık dünyada selam ve dua ile.
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
15 Şubat 2009, 17:52 | Mesaj No:10 |
şiaya kin beslediğim "zan" dır. zan ise haramdır.. allah ın reasulu nun sahabe sine kin besleyene beslerim ..ister şia aolsun ister sunni ..bunu bize allah ve rasulu sav emretmiştir. --- ali şeriati sahabeye hakaret etmişse bende o na kin beslerim...bu benim için bir kulluk görevidir..ama ali şeriati şia değildir..eğer ali şeriati şia yı temsil ediyorsa o zaman haklısınız ... -- humeyni yi tanımam etmem fikrini zikrini araştırmış değilim..sadece cenazesini parçalamaya kadar götürecek derecede sevildiğini biliyorum.. | |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |