|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Dur_Hele,Açılış Tarihi: 08 Şubat 2015 (20:55), Konuya Son Cevap : 12 Şubat 2015 (23:37). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:21 | |
![]() Alıntı:
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:22 | |
Durumu: ![]() Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | ![]() Alıntı:
he ali70 he ![]()
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:23 | |||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Öte yandan, benim inancıma göre bir yanlış görürsen elinle düzeltirsin, Olmadı dilinle düzeltirsin, Olmadı kalbinle... Ben bir yanlış gördüm... Bu telefon görüşmesinde orada paraya tamah eden kişinin isminin yerinde Zülküf de yazabilirdi. Müdahale etmemek gerekirmiş onu anladım. Eğer biri böyle bir yazı yazarsa bir gün, uğraş dur düzeltecem diye artık hiç umrumda değil. Senin yazılarına bakarsak, o yazıyı yazana da fikir ve düşünce hürriyeti deyip hak verecez demek ki... Anladım Zülküf anladım... Seni çok iyi anladım... Anladım ki ben kendime yakışanı yapmışım. Anladım ki sen de kendine yakışanı yapıyorsun. Alıntı:
Ben edebim gereği dedi kodu ve iftira olmasın diye kilit vurmuştum... Demek ki edepsizlikmiş. Sen de edebin gereği gerçekleri yazmaya devam et canım kardeşim. İnsanlığa sığmadığını bildirdiğin için teşekkür ederim. Bildim... Susuyorum...kimseye-söyleme000
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||||
![]() |
![]() | Mesaj No:24 |
Durumu: ![]() Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | ![]() Cübbeli Ahmet Hocanın halkı aşağılayarak ''kaynak bilmezler'' tavrı doğru değil. Toplanan paralar hakkında aşırı iyiniyet doğru değil. ''Sadakanın ve zekatın yerine ulaşıp ulaşmadığına bakmak vaciptir '' (kaynağını araştıramayacağım şimdi ) İşid'in İslama verdiği zararı değme masonlar,kefere yapamadı şimdiye kadar,Amerika bile yapamadı . İSLAM dünyasının cesaretini kırdı,kendini anlatma pozisyonundan savunma pozisyonuna düşürdü.Bütün Müslümanları diri yakan ve kafa kesen iğrenç mahluklar durumuna düşürdü. İŞİDİN yaptığının delillerini istemenize de şaştım kaldım .. (Her konuya delil isteme bahsini sonra yazacağım inşaalh ) Şia hocalarından biri ,sünnilerin kaynaklarını kullanarak delillendirmiş. Ehl-i Sünnet kaynaklarından Naim Bin Hammad'ın "Kitab-ul Fiten" isimli kitabında "Fi Huruci Beni-l Abbas" bölümünde geçen rivayet aynen şöyledir: "... Ali Bin Ebi Talib Radiyallahu Anh'tan ki şöyle dedi: "Siyah bayrakları gördüğünüzde yere kapanın, ellerinizi veya ayaklarınızı oynatmayın. Sonra zayıf bir topluluk çıkar ki (başta) onlara itina edilmez, kalpleri demir parçaları gibi (katıdır), devlet iddiasıyla ortaya çıkarlar, ahde vefa göstermez, sözleşmeye uymazlar, hakka çağırırlar ama kendileri hak ehli değildirler, isimleri künyedir (Ebu Bekir gibi), nisbetleri memleketleridir (el-Bağdadi gibi), saçları kadın saçı gibidir, sonra aralarında ihtilafa düşerler ve Allah hakkı istediğine bahşeder." **************************** Dün akşam büyük bir alim, Arap aleminden büyük bir ulema, 2 hadis şerif gönderdi. Çok mühim hadisi şerifler. Bu hadisleri'de Naim bin Hammad ( İmam Buhari'nin Hocası) , el-Fiten ve'l-melâhim adlı kitabından inceleme fırsatım oldu... (BU KİTAP 1200 sene evvel efendimizin hadis-i şeriflerini rivayet etmiş bir kitap... ''Siyah Sancakları gördüğünüz zaman, bulunduğunuz topraktan ayrılmayın. Sakın harekete geçip onlara kavuşmak istemeyin. Ellerinizi ve ayaklarınızı onların yolunda kıpırdatmayın...'' Sonra maddi güçleri görülmeyen, önceden devletleri ve gurupları olmayan zayıf bir topluluk çıkacak. Bu zayıf topluluk, bir devlet kuramaz, bu topluluk kimseye zarar veremez zannedilecek ama, kalpleri demir parçaları gibi katı kalpli olacaklar. Onlar devlet kurma iddiasındadırlar. Hiç bir sözü dikkate almayacaklar, (ne barış anlaşması, nede karşılıklı müzakere...) İnsanları hakka çağıracaklar, fakat kendileri hak yol üzerinde olmayacaklar. İsimleri künyeli olacak. Asla kendi isimlerini kullanmayacaklar. Örneğin ebu turab (toprağın babası) gibi künyeler kullanacaklar. Nisbetleri karyeler olacak. Onların nisbeti yok. ''EL BAĞDADİ,EL MAKDİSİ'' ( Kudüslü, bağdatlı) gibi yaşadıkları yada doğdukları karyeler onların soy bağları olacak. Onların alametleri, kadın saçları gibi uzun saçlar bırakmalarıdır. Yaktıkları fitne ateşi, önce Şam'ı, sonra bütün ırağı, ve sonunda bütün Arap yarım adasını karıştıracak. Müslümanların canları bize helal dir diyerek müslümanlar şehit edilecek. Müslümana kafir yaftası vurarak, bu adam kafir oldu denilerek, kızlarını ve hanımlarını ganimet olarak alacaklar, Müslüman kafir oldu denilerek Müslümanın malını alacaklar... Onlar denizdeki dalgalar gibidirler, hiç bir amaçları ve gayeleri yoktur...Şuursuzca, ne yaptığını bilmez bir halde etraflarına saldıracaklardır... ************************** Mustafa özcandan alıntı : “Benden sonra size dört fitne gelecektir. Birincisinde, kanlar (dökülmesi) helal kılınacaktır. İkincisinde hem kanlar hem de mallar helal kılınacaktır. Üçüncüsünde ise hem canlar hem mallar hem de uçkurlar helal kılınacaktır. Dördüncüsü ise örten, kapatan, bürüyen kör ve sağır bir fitnedir; denizdeki dalgalar gibi kabarır, hareket eder. Hiç kimse ona karşı bir sığınak bulamaz. Şam’da tayf ve karaltı gibi dolaşır; Irak’a çöreklenir. Eliyle ve ayaklarıyla el Cezire’yi (Kürt bölgesi) vurur (Cübbeli Ahmet Hoca’nın bu hadisteki el Cezire’yi Suudi Arabistan olarak yansıtması isabetli olmasa gerek). Ümmet, derinin tabakhanede çekiştirilmesi gibi çekiştirilir, belaya maruz kalır. Kimse ‘yeter, yeter’ diyemez ve bir yerden kalksa diğer yerde patlak verir ve çöreklenir (hadis no: 87, s: 31)….” alıntı bitti. ******************** Bu Hadistekiler İŞİDDİR değildir bu da beni ilgilendirmiyor ,Beni ilgilendiren Müslümanların halü parişan halleri,ya çok saf , ya çok kindar ,ya Adaletsiz, Ya kör ...çekişme halinde , birbirinden nefret eder halde olmaları .... ******************** Rasulullah (s.a.v) buyurdular ki: “Yakında diğer milletler, açların bir çanak etrafında toplanması gibi sizin etrafınızda, sizi yemek için toplanacaklar!”Biri, Rasulullah’a (s.a.v) sordu: –Ey Allah’ın Rasûlü! dedi, o gün biz az mı olacağız ki bizi yemek için bizim etrafımızda toplanacaklar?Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: –“Hayır, bilakis, o gün siz çok olacaksınız! Lakin sizler selin (sürüklediği) çöp gibi olacaksınız! Allah, düşmanlarınızın göğüslerinden size karşı korkuyu kaldıracak ve sizin kalplerinize vehn atacaktır!”Bu sefer de bir başkası, Rasulullah’a (s.a.v): –Ey Allah’ın Rasulü! Vehn nedir? dedi.Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: –“Hayatı sevmek ve gerektiği zaman ölümü göze almamaktır.” (Ebu Davud 4297, Ahmad bin Hanbel Müsned 5/287) Onun içindir ki Üstad Bediüzzaman, “Alem-i İslam’a indirilen darbelerin en evvel benim kalbime indirildiğini hissediyorum.”“En büyük musibet dine gelen musibettir.” demiş,“Dünya dolu bela başında varken (yani İslam darbe üstüne darbe yerken) ne bağırırsın küçük bir beladan!”diyerek kendini düşünmeyi kınamıştır. ************* Sonuç olarak ; “De ki: "Babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, akrabanız, (aile efradınız), elde ettiğiniz mallar, durgun gitmesinden korktuğunuz ticaret, hoşunuza giden konutlar sizce Allah’tan, Peygamberinden ve Allah yolunda (hizmetten ve) savaşmaktan daha sevgili geliyorsa, Allah’ın buyruğu gelene kadar bekleyin. (Allah’ın azabına hazır olun.) Allah fasık kimseleri (Allah’ın ve Peygamber’in emrinden çıkmışları) doğru yola eriştirmez." (Tevbe, 9/24) ********** Allah Sonumuzu hayr eylesin ,
__________________ |
![]() |
![]() | Mesaj No:25 |
27Haziran 2011 | ![]() Batı işidden öncede islamı bir öcü olarak görüyordu şimdide,Rasulullah ı eli kanlı cani müslümanlarıda yam yam gerici olarak lanse ediyordu. Batı bütün ekonomik kaynaklarıyla , kurgusal oyunlarıyla ayrıca canla hırşla islamı kötülemeye çalışabilir.Bunlar hep bir süreçtir. Önemli olan burda müslümanlık iddasında bulunanların ne yaptığıdır. Bunlar hep bir süreçtir.... işid ırakta pikniğe gitmiş.daha sonra orayı beyenmiş ve burası yaşanmaya değer bir yer,hadi bizde burda kalalım mı diyerek başlamış bir yapılanmamıdır.İşidin orda çıkmasına sebeb nelerdir? Irakta milyonlarca insana tecavüz edilmiş,çocuklar yetim ve sakat bırakılmış,orta doğuda nereye baksanız aynı feryat figan,vaveyla ve öyle bir psikoloji ki ancak yaşayanların anlayacağı bi zillet....... Annesine,karısına,kızına ve hatta kendisine tecavüz edilmiş,çocuklarına varıncaya kadar aşağılanmışlığı muallimliklerle,kürsülerde din anlatıp yazmakla,çizmekle bir yerleri karalamakla anlamak zaafiyettir ve zilleti oturduğu yerde kabul edip VEHN E düşmek değilmidir.. Maalesef muallime abla,kalemşör ve kelamşörler tevbe 24 bırakın yaşamayı anlayamaz bile....işid oluşmasındaki süreç piknik yapmaya gidmekten ötedir. Birileri ortadoğuda tecavüzlere devam ederken ve tecavüzcülerle işbirliği yapan satılmış halklara karşı, birileride karşı çıkınca haddi aşabiliyorsa bu psikolojiyide anlamak için birazda empati yaparak düşünmek lazım değil mi? Cübbeli ahmetler ve hocaları O ŞATAFATLI KATLAR YATLARDA OTURARAK ANLAYAMAZ ANCAK VEHN e düşebilirler
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
![]() |
![]() | Mesaj No:26 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() Alıntı:
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:27 | |
14Haziran 2007 | ![]() Alıntı:
![]()
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:28 |
14Haziran 2007 | ![]() bilinmez Nickli Üyeden Alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yoksa kendi fikir ve düşüncesinede açık olan BU KONUDA KENDİSİDE KENDİSİNE VE İLMİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE YAZMIŞTIR.... Ali hocaya özür borçlusun Zülküf.!! bu yakışıksız sivri dilin arada hortluyor.Lütfen Allah için özür dile helallik al. ![]() bilinmez Nickli Üyeden Alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ALİ 70 kendi başına aldığı karar,ona verilen yetkileri istediği gibi yani kendi hoşuna gittiği gibi alarak ve böyle olduğu için doğru değildir.... ona biz karar verelim değil mi Zülküf? Ali70 Nickli Üyeden Alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Muhsin hocam, benim editörlüğüm konusunda size şikayet var. Zülküfün benim editörlüğümü çekemediği, rahatsız olduğu konusu burada gayet açık ve net. Beni size şikayet ediyor. Yorum yapmayacağım. Eğer rahatsızlık veriyorsam bırakabilirim. Hocam Lütfen. ![]()
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
![]() |
![]() | Mesaj No:29 | |
27Haziran 2011 | ![]() Alıntı:
En sonundada ALİ70 arkadaşın yaptığına bendende lütfen ![]()
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:30 |
Durumu: ![]() Medine No : 45598 Üyelik T.:
20 Ekim 2014 | ![]()
Abdülmelik hoca:Ali hocaya özür borçlusun Zülküf.!! bu yakışıksız sivri dilin arada hortluyor.Lütfen Allah için özür dile helallik al. ![]() Zülküf Hoca :EL CEVAB..Gözüm senin için helal kesim yapılmış çiğ tavuk bile yerim ![]() İTİRAZ : itiraz ediyorum. Bilinmez hocamız siyasi bir manevra ile geçiştirdi. Özür dilemedi çığ tavuk yedi ![]()
__________________ Bazen Sesini Duyurmak İçin Susmak Gerekir! |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Aziz Mahmut Hüdayi Hz.ve duası. | inzar | Dua Bölümü | 1 | 30 Ocak 2023 14:20 |
Gazneli Mahmut | Seyit_Onbaşı | Tarih | 0 | 16 Eylül 2022 15:31 |
"Vermeyince Mabud, Neylesin Sultan Mahmut" | Huzurİslam | Tasavvuf-Tarikat | 3 | 04 Mart 2022 10:15 |
mahmut efendi hz buyurdu ki.. | aslıı | Tasavvuf-Tarikat | 0 | 12 Nisan 2012 20:58 |
Mahmut Sami Ramazanoğlu (k.s) | FERHAT37 | Alimler(Rh) | 3 | 05 Eylül 2008 03:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|