![]() |
Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli |
bence aşk evLiLiği tercih ediLmeLi... sevmediğin biriyLe bir ömür boyu yaşanmaz.. insan önce sevmeLi ,aşık oLmaLı bence.. işte bu benim diğer yarım demeLi =) |
bekarlar için evlilik hayal utopya ve zengin bir düş tür.bu konfor anlatılmaz yaşanılır :) ölürüm yaşayamam sensiz olamam diyenlerin yüzde 101 i evlilikle sonuçlandığında,hele hele 3-5 ay geçtiğinde israil filistine benzemeleri de düşündürücü bence. bana göre evlilik emek isteyen zaman isteyen bakım isteyen bir olgu.beslersen bağ olur bakmazsan dağ olur misali. evlilikte aşk meşk hikayedir.ilk aylarda aşk olsa da,birbirlerine alıştıklarında,sevdiklerinde sevgi fedakarlık devreye gider.sevgi çürümeye başladığında çocuk devreye girer.Rabbimiz öyle ayarlamış ki,yuvaları korumak için askerler o kadar çok ki...sevgi,cinsellik,aşk,fedakarlık,töre,gelenek,n amus duygusu,çocuk vs... tabii ki istisnalar kaideyı bozmaz.uçuk kaçıklar sorumsuzlar çok... |
aşk evLiLiği ister gönüL eLbette ama doğru insanı buLmak zor mervecim..=) hani bi söz var sende çok iyi biLirsin.. "her yan züLeyha doLu ,Yusuf oLmak yürek ister.." işte gönüL böyLe yusufLarı bekLer.. sfhfgshsfhsgh |
Sevgi, fedakarlık, saygı herşey... |
Sevgi varsa, taşıdığın yükün ağırlığı vız gelir..' |
Bu sorunun cevabını bulan varmıdır acep:) |
Çoğu zaman düşünmüşümdür evliliğin bi kursu yada bir katoloğu felan olsa diye :) şaka bi yana alışılmış sözler ama kesinlikle Peygamber Efendimizin s.a.v. izlediği yoldan ve düşüncelerden kurulu bir evlilik muhatabından emin, sevgi ,saygı,şevkat bir düşüncede atağa geçerken istişare tek yürek olmak .Eşler arasında en önemlisi sevgi ve saygı bunun kaybından sonra evliliğin ne anlamı nede değeri var...... |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli En iyisi evlenmemek Evlenip mutlu olma şansın yüzde 50 bekar kalıp mutlu olmak yüzde yüz :) |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli eskiden evlilikler çok uzun sürüyormuş... günümüzde çok kısa sürüyor ...veya boşanmalar fazla... neden acaba...uzgn aklıma islamdan uzak yaşamak geliyor ama... |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli Alıntı:
|
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli Bana göre öyle bir evlilik olsun ki evimiz cennetin dünyadaki şubesi olmalı. |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli aşk olmalı evet ama mantıklı aşk olmalı ben paraya hiç önem vermiyorum kalbi önemli cebi degil ben hep eşimin arkasında namaz kılmak isterim sadece allahın istedigi seyi yasamak isterim ayse yüsranın tabiri banada çok uyuyor evmiz cennetin dünyadaki şubesi olması inşallah |
+ Hadise göre evlenen dininin yarısını tamalamış oluyor.diğer yarısı için Allahtan korksun.. + evlenince zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz...:):) Allah hepimizi eşlerimizle cennete girmeyi nasip etsin... |
|
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli evlilik çok ciddi bir iştir ,kişilerin bedenen ve ruhen buna hazır olmaları gerekir,evine hanımlık yapamayacak ,çocuğuna anne olamayacak kişi bence evlenmemeli erkekler için de bu geçerli eğer bir aileye maddi-manevi bakamayacaksa hiç girişmemeli evlilik olayına sonra işin yoksa uğraşda dur... nasıl bir evlilik tercih edilmeli kısmına gelince saygı ,,sevgi veeislamı çerçevede olmalı malum aşk ;ulaşamadığn müddetçe değerlidir aşktır ,ulaştığın zaman ise hiçtir o yüzden de sevgi saygı ve islamın ahlak kuralları evliliğin temelinde çok gerekli.. |
|
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli evlilik öyle bir kurum ki cennette bile devam ediyor İNŞAALLAH herkezin böyle olur |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli sünnettir evlenmek evlenin uşaklar tabi kız bulursanız :) |
evlilik hem sünnet hemde dinin yarısını tammlama gibi sevabı olan bir messese. uyulması gereken islam kaideleri çerçevesinde sevgi ve saygı ile huzurlu olunabilinecek bir olay.. |
Alıntı:
|
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli Latife yapmıştım tabiki evlenilmeli Evlenmek en kolay iş.Önemli olan geçinebilmek. Kadın kadınlığını erkek erkekliğini bilmeli. |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli Evleneceğiniz kişi size gerektiğinde ana baba kardeş olabiliyorsa aradığınızı buldunuz demekdir:) |
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli herkes bilinen ezberleri sıralamış:) bana göre evlilik, Kuranın ahlak,iman,ibadet potasında ciddiyetle hemhal olmuş(yapmacık,olsunlar,müslüman olalım bari,dostlar alışverişte görsün müslümanlığı değil) her kadın ve erkekten harika bir eş/evlilik/huzur/aşk/sevgi/saygı/cennet meyveleri olur. |
|
|
Cevap: Anket: Nasıl Bir Evlilik Tercih Edilmeli Eşinin Akşam eve döneceği vakti, aradan geçen yıllara ragmen hala dört gözle bekleyebilecek,kapıyı açmak için çocuklarla tatlı bir yarısa girebilecek ,eve girergirmez anneniz nerde sorusuna muhatab olabilecek,sabrın yoldaş olduğu fedakarlıktan kaçinılmayacak evlilikler olmalı... |
SAAT: 07:29 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.