|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi: 02 Kasım 2008 (14:28), Konuya Son Cevap : 14 Şubat 2013 (23:36). Konuya 23 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Kasım 2008, 14:28 | Mesaj No:1 |
Sizce Günümüzde Geç evlenmenin nedenleri nelerdir? Sizce Günümüzde Geç evlenmenin nedenleri nelerdir? Sizce günümüzde geç evlenilmesinin nedenleri nelerdir?Ekonomik ve toplumsal sorunları vb. neler ise görüşlerimizi belirtip iştişare yapalım inşaALLAH. | |
Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
100 Sünnet | Hadis-i Şerif | dua dilencisi | 2 | 2126 | 11 Temmuz 2009 01:07 |
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2223 | 29 Aralık 2008 20:44 |
Ben Kim,Dünya Kim | Peygamberler(a.s) | su damlası | 2 | 2269 | 05 Aralık 2008 19:53 |
ZİNET BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2021 | 03 Aralık 2008 13:33 |
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2047 | 03 Aralık 2008 13:29 |
02 Kasım 2008, 14:44 | Mesaj No:2 |
Cvp: Sizce Günümüzde Geç evlenmenin nedenleri nelerdir?
hocam bence günümüzdeki geç evlenmelerin sebepleri; 1- maddi sıkıntılar 2-egitim 3-uygun eş adayı bulamama daha belki birçok sebep sayabiliriz ama görünen sebepler bence bunlar bilindigi üzere şu anda maddi sıkıntılar var herkesde bu devirde ev geçindirmek kolay degil yani ++okuyan kişilerin kariyer yapma istekleri gençleri bide düşüncesi var gençligimi yaşamadan evlenmem tabi bu daha çok erkeklerde göz önünde oluyo kızları bilmem bunun gibi sebeplerden dolayı günümüzde evlenmeler geç oluyo tabi bu düşünceler tamamen bana aittir başkaları nedüşünür onu bilemem
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
02 Kasım 2008, 14:44 | Mesaj No:3 |
aynı konuya iki kere yorum yapmışım ayın yorumu onun için bu yorumu siliyorum özür dilerim hocam uyarınız için teşekkür edrm allah razı olsun
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
02 Kasım 2008, 22:11 | Mesaj No:6 |
Cvp: Sizce Günümüzde Geç evlenmenin nedenleri nelerdir? Evet muhakkak ki herkesin kendine özgü Kriterleri vardır.Fakat demek istediğim günümüzde geç evliliğin temel nedenleri nelerdir.Biraz daha açık yazar isek inşaALAH çok daha iyi olur.Lakin bu günümüzde çok muhim bir mevzu olmakla berebar gittikçe artan bir sorun haline gitmektedir. | |
02 Kasım 2008, 22:15 | Mesaj No:7 |
Misal ben bi hocayım sohbet dersti derken her erkek kabul etmiyo misal internete bensiz girme girince msn ye bana da haber ver ya da türlü şeyler insanlar evlenmeden sahip gibi gösteriyolar kendilerini şartlar başta örtüşüyo sonrasnda olmuyo nebilim işte ya Hayattan farklı şyler bekleyelerin hayatlarını birleştirmesi zor oluyo | |
02 Kasım 2008, 22:38 | Mesaj No:8 |
En büyük sebep birçok arkadaşında belirtmiş olduğu kendisine uygun bir eşi bulamaması. Devamında ise geçim sıkıntısı için öncelikli olarak meslek sahibi olmak için uğraşmasıdır diye düşünüyorum. Her ne kadar evlelikte bereket var, ALLAH(CC) evlenenlere yardım eder hadisleri bulunsada yinede insan öncelikle kendisi geçimini sağlayacak tam bir iş sahibi olmayı bekler (özellikle ünicersite bitirenler için) diye düşünüyorum... Erkenden evlenip, aile geçim sıkıntısı yaşayacaksa bence evlenilmemesi ve yukarda bahsettiğim durumların gerçekleşmesi gerekir diye düşünüyorum... Saygılarımla... | |
02 Kasım 2008, 22:47 | Mesaj No:9 |
Cvp: Sizce Günümüzde Geç evlenmenin nedenleri nelerdir? Eskiden erkekler ögrenci iken askere bile gitmeden evleniyor ailesi ile birlikte oturuyordu. Günümüzde gençler dört dörtlük istiyor ayrı ev eşya vs. Bu istekler için askerlik okul ve iş hepsi haledilmeli ki isteklerini yerine getirsinler. Bu işleri yaparken yaşın ilerlemesi kaçınılmaz. Aslında en iyisi bu geçimini sağlamalıki evlensin.........
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
02 Kasım 2008, 22:53 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Sizce Günümüzde Geç evlenmenin nedenleri nelerdir?
Kriter derken uygun insanın bulunmasını kastettim. Eğer çevrede uygun insan bulunmazsa zaten evlilik gibi bir durumun olmasıda söz konusu olamaz.. Fertleriin hassas olduğu noktalar vardır ki aklıma gelenleri dile getireyim.. Mesela evliliklerinin çok monoton olduğunu düşünen , Evliliğin temellerini sağlam atmak isteyenler , evlilğin canlı kalmasını sağlamak isteyenler, uygun ortamın sağlanmasını beklemekte evliliğin geç olmasına neden olan faktördür... Bunun dışında ailelerin evliliğe etki etmesi yani müdahalede bulunmasıda diğer bir olgudur. Nişanlılık dönemide en az evlilik kadar önemlidir..Bu dönemde sorun ,stres ne kadar az olursa evliliğe atılan adımda o kadar güzel ve rahat olur. Aslında bu durumları dahada çok sıralamak mümkün.. Allah c.c hayırlı insanlarla karşılaşmayı nasip etsin... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |