![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü kime rastlarsan selam verirsin... bu cümlede tusadif fiilinin anlamına bakıyoruz...rastlarsan fiil....kim?sen rastlarsan....gizli bir fail var o da ente kime?meful ..yani burada mefulun yerine kullanılmış bu kişi Nurşen abla,zeynep,fedra ,gulsu,dilan......da olabilir.... tusadif ..fiil ente....fail men...meful bu cümleyi tusadifu men tusellimu aleyhi olarak düşünürsek ... tusadifu....fiil ente....fail men....meful yani buradaki men edatını şart edatı olarak kullanıp cümlenin başına getirdiğimizde yine bu men edatı meful olarak kullanmış olduğumuzu görüyoruz .... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü cümlede fiil gördüğümüz zaman fiil fail meful üçlüsünü hemen ayırmamız lazım.... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Zeynep burada mısın? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Ben de böyle düşünmüştüm ama kendim düşündüğümde mantıksız geldi sen böyle anlatınca yattı kafama:) |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü onlardan hangisi ayağa kalkarsa bende onunla birlikte ayağa kalkarım cümlesini açıklar mısınız? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
Abla bir şeyi açıklama yeteneğim olmadığını keşfettim. Bu site bana beni tanıtıyor resmengülümseyen000 |
|
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü bir çözüm yok mu katılman için peki.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra peki isim dedik isimle başlamış... mübteda olduğunu nereden anladın ... |
SAAT: 23:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.