![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü ayağa kalkma eylemini gerçekleştiren onlardan kelimesi olduğu için yani fail konumda olduğu için diyebilir miyiz? ve de onlardan hangisi dediği sevda mı ,zeynep mi ,rabia mı kim diye soru sorabiliyorsak bu fail konumundadır ve cümle de isimle başladığı için isim cümlesidir...bundan dolayı da şart edatımız mübtedadır diyebilir miyiz?mübtedanın harekesi de ötredir desem ne dersin? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hangi uçağa binersen bende ona binerim cümlesini açıklar mısınız? |
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra şimdi senle uçağa bineceğiz ve ben sana diyorum ki hangi uçağa binersen bende ona binerim... bu cümlede binersen fiilinde eylemi gerçekleştiren sen binerim fiilinde eylemi gerçekleştiren benim yani ikimiz de özneyiz fiilimiz...binersen fail.....sen gizli özne mefulde ...... uçak oluyor...uçağı niteliyoruz ve şart edatımızı meful konumunda görüyoruz.....hangi uçak.....burada harekemiz fethadır... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü hangi mekana(nereye) oturursan bende oraya otururum cümlesini açıklar mısınız? |
fail gizli sanırım. ente (sen) meful da mekanın ama biz eyyü yü meful konumda mı göreceğiz şimdi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü esra kitapta da yazıyor... eyne,enna,haysuma ,meta,eyyane şart edatları bir zamana veya bir mekana işaret ettiklerinde meful olarak kabul ediyoruz... şimdi örneklerimize bakarsan hangi mekana hangi gün hangi uçağa gibi .... cümlelerde mekana ve zamana işaret ettiklerini gördüğümüzden bunları meful olarak değerlendirdik... |
|
SAAT: 23:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.