![]() |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü mümeyyez iki çeşitmiş arkadaşlar 1.melfuz:telafuz edilen 3 sayısı gibi 2.melhuz:anlaşılan..havanın iyi olması gibi |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü temyiz cümlede ağırlık,hacim,uzunluk ve alan ölçüleri,sayıları açıklamada gelir...yani temyizin görevi bu mümeyyezleri açıklığa kavuşturmaktır... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü (ciramen)bir gram(mümeyyez) satın aldım dersek açıklayıcı olmaz bir gram (zeheben)altın(temyiz) satın aldım dersek açıklayıcı olmuş oluyor ağırlıkla ilgili bu örnek |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü (kuben)bir bardak içtim bir bardak su(temyiz) içtim(maen) hacimle ilgili bu örnek |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü arkadaşlar anlamadığınız yer var mı? |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü amin cümlemizden esra kardeşim.. |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü selamün aleyküm sevda kardesim temyiz ve melfuza örnek verir misiniz ? ksr bakma ben orayı anlamadım |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü şimdi bahçede on beş ağaç vardır cümlesini ele alalım bahçede on beş vardır dersek mümeyyez bahçede on beş ağaç vardır dersek temyizi yapmış oluruz onbeş sayısına adet ,sayı olarak diyebiliriz ağaç(şeceraten) ise sayılan kelimedir diyoruz... |
Cevap: Arapça 4 soru-cevap bölümü Alıntı:
aleykum selam temyiz dediğimiz sayıdan sonra gelen ve sayıya açıklık kazandıran kelimedir.. temyiz kendinden önce gelen melfuz mumeyyezi (hacim ölçüleri,ağırlık ölçüleri,uzunluk,alan ölçülerisayılar)açıklama görevindedir bir bardak su içtim de bir bardak içtim diyemeyiz ne içtiğimiz açıklayıcı değil aksine bardak içilmezdüşünceli000bu bir mümeyyezdir.ve hacimle ilgilidir birde açık şekilde telaffuz edilmiştir melfuzdur.. su ise açıklayıcı tarafı yani temyizdir:) |
SAAT: 17:45 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.