|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (12:38), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2009 (05:01). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Eylül 2009, 14:27 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Muaviye, Ebu Süfyan, Amr bin As, Hind gibi şahısların yaptıkları ortadadır. Eğer bir insan kendisine öğretilenlerden sıyrılarak bu şahısları değerlendirme cesaretinde bulunabilirse, onları iyi insanlar olarak değerlendiremez. en azından merhametten uzak insanlar olduklarını kabul etmek zorunda kalır. Ben Muaviye, Amr bin As gibi şahısları sevmem ama onları aşağılamak için özel gayret sarfedenleride doğru bulmuyorum. Bu şahısların hayata hileli yaklaşımları onların güvenilmez olduklarının bir delilidir. İmam Şafii de Muaviye, Amr bin As ve biri daha vardı adını hatırlayamadım şimdi, bunların naklettikleri hadisleri kabul etmez, güvenilir bulmaz. |
16 Eylül 2009, 20:14 | Mesaj No:12 | |
Durumu: Medine No : 10660 Üyelik T.:
16 Eylül 2009 | çıbanbaşı Hind binti Utbe Hayatı Alıntı:
ehli beytin kökünü kazıyan hind ve nesli değilmidir?! kusura bamayın Allah sonsuz merhamet sahibidir.O rab dır.o rahimdir. ben kulum.ben hind ve zürriyetini affetmiyorum.saygı duymuyorum.bıktım şu ehli sünnetin toleransından. kerbela zülmünü işleyen zalimlerdir.kerbelaya zemin hazırlayanlar zalimlerdir.sarhoş yezittti halife olarak kılıç zoruyla seçtirteni affetmiyorum. afetmiyorum affetmiyorum affetmiyorum! zalime zalim denmiyecekse ve bunun için engeliyeceksek buyurun durmayın. değil ban,canımı alsanız kimse bana o zalimlere hazret detirtemez.hazret demek zorunda kalırsam hz.zalim derim (!) | |
16 Eylül 2009, 21:14 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
tamam bu hanım sahabe geçmişinde ağır hatalar suçlar işlemiştir..kimse inkar etmiyor..ancak tövbe etmiş ,islama dönmüş..buna rağmen siz geçmiş zalime hazret derim ona demem diyorsunuz..tamam demeyin..ama en azından saygı duyun..cahiliye döneminde yaşamış ama sonunda müslümanlığı kabul etmiştir..peygamber efendimiz s.a.v onun müslüman olduğuna memnun olmuş onu affetmiştir... belki sizin için değerli değil ancak en azından bizim değerimiz olarak düşünün ve bizden dolayı saygı duyun..hakaret etmeyin! | |
16 Eylül 2009, 21:24 | Mesaj No:14 | |
| |
16 Eylül 2009, 21:26 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
| |
16 Eylül 2009, 21:28 | Mesaj No:16 | ||
| ||
16 Eylül 2009, 21:55 | Mesaj No:18 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
Eğer adam gibi hakka hakk batıla batıl denilmeyecekse o zaman İMAN zaafiyeti vardır. Müsade edersen birazdan Senin Hz lerinin mikropluklarını delilleri ile Sünni ulemanın tespitleri sunacam sen bekle adam gibi. | |
16 Eylül 2009, 22:02 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Yaw abi bırak ne delili ne ispatı. Senin koydugun dellili ispatı adam zahmet edip okuyacak sanıyorsan yanılıyorsun. Okusa bile Yapacagı tek şey ölçüp biçip tartmak ! şöle bi kulak kabartmak, gözlerini devirmek falan olur heralde ayetteki gibi !...Nicki bile menzil kokuyor !..Geçelim !
|
17 Eylül 2009, 00:31 | Mesaj No:20 |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Burda belirli kaynaklardan yazılan birçok islam alimi tarafından kabul görmemiş hadiseleri delil ispat olarak koyup gerek Hz. Muaviye yi gerekse Hz. Hinti bin Utbe yi zalim ve islam düşmanı olarak göstermek madem forum kurallarına ters değil. Madem sahabelere ve alimlere hakaret kategorisine girmiyorsa... O halde bende bazı başlıklar açabilirim. Bende kendimce bazı kaynaklardan yararlanarak başta mustafa islamoğlundan baslamak üzere bi kesim insanların zalimliğini ve islam düşmanlıgını detaylarıyla yazabilirim... Bu yazdıklarım forum kurallarına aykırı ise atılırım, ben atılırsam mevlüt beyinde atılması gerekir. Adalet herkese karşı eşit davranmaktır diye hatırlatmaya gerak duydum nedense... | |
Konuyu Toplam 11 Kişi okuyor. (0 Üye ve 11 Misafir) | |