|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (12:38), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2009 (05:01). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Eylül 2009, 00:46 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Muaviye ve İCRAATLARI Kuran’a Sünnete uygunsa bir şey demiyorum artık: Muaviye dönemimin icraartlarından başlayalım Sünni Ulemaya göre Çünkü Bazı Arkadaşlar yaptıkları Tarikat Şirklerini görmedikleri gibi Şia ya da İsrailden daha Aşşağıca bakanlara yönelik bu Yazıyı yazıyorum Kendisinde böyle bir hastalık olmayanlar Kardeşlerimdir: Muaviye döneminde İdarenin başka bir uygulaması Tuleka dediğimiz kesimden olmadan önce Ebu Süfyanın sümeyye ile Zina sonucu doğan Ziyad bin ebih (El askeri hasan b Abdullah b.sehl kitabul evail Beyrut) Siyasi entrikalar ile Muaviyenin nesline ilhakıdır. Şimdi Peygamber efendimizin bu konu ile ilgili hadisi: Çocuk kimin yatağında doğduysa ona aittir.Hadisine aykırıdır:Zira İslam hukukuna göre Nesil ancak nesepte şüpheye yer vermeyecek şekilde Nikah akdi vasıtasıyla eşlerin birleşmesinden meydana gelendir. (Aşur Mathir İslam hukuku felsefesi İstanbul) Emevi iktidarı belli bir kabile iktidarı olup kabileci bir karaktere sahiptir. Saltanatla yönetilen iktidarın siyasetinde esas belirleyici ise ÖRFİ hukuktu. (Buhari ahkam -Malik bin nebi-İbnul esir kamil vs) Şimdi Muaviyenin kendi adına uydurduğu Hadisleri ele alalım: 1:Muaviye Resulullah ile cennete gidecekti (Zehebi Nübela 3 cilt 131 sayfa) 2:Hz peygamber muaviyenin başkasının hidayetine vesile olması için Allahtan niyazda bulunmuştur.(Tirmizi Menakıb 147 İbnul esir Caiul usul min Ehadisir Resul 1 cilt 12.bölüm) 3:Muaviye vahyi yazacak emin kişilerden biri olduğu için Cebrail gelip Vahyi ona teslim etmesini istemiş Ayetel kürsiyi yazıp harekelemesi için Muaviyeye Kalem hediye etmiştir. (Zehebi Nübela 3.cilt 129 sayfa) 4:Resulullah Muaviyeye ‘’İdareci olursan halka iyi davran’’ Demiş! Ve onun ilerde Saltanatını kuracağına işaret etmişşşş(İbn esir el bidaye 8 cilt 120 sayfa) Muaviye ile ilgili bu rivayetlerin içerikleri senedleri ve vurüd zamanları nitelik olarak sahih hadislere uygunluk teşkil etmemektedir.Bu rivayetler hadislerin henüz tedvin edilmediği ve siyasi mücadelelerin sürmekte olduğu dönemim ürünleridir. (Cabiri siyasal akıl 592-593 Ahmed emin Fecrul İslam 313-315 ) Muaviye medinede yaptığı konuşamada onlara rağmen iktidara geldiğini (İbni Abdirabbih 4 cilt 82) ve Medinelilerin osmanın katilleri olduğunu belirtmiştir. (İbnul esir kamil 3 cilt 229) Haccac ise şehir sakinlerini bölücü ve fitne ehli olarak niteledikten sonra oda Medinelileri hz osmanın katilleri olarak suçlayıp Cabir b.Abdullah Enes b Malik ve Sehl b.said gibi şehrin alim ve ileri gelenlerinin ellerini kurşunla mühürletmiştir. (İbunl esir Kamil 5.cilt 26 sayfa Atvan el firak 62) |
17 Eylül 2009, 00:50 | Mesaj No:22 |
Sıra geldi Müminlerin Annesi Hz Aişenin Kardeşinin Katledilmesine: Hz alinin mısır valisi olan Muhammed b ebu bekirin emevi ordusu tarafından hunharca katledilip ölü bir eşeğin karnında yakılması olayı bizzat Muaviye tarafından emredilmiştir. (İbn kesir İbn hazm El cürcani ) |
17 Eylül 2009, 00:52 | Mesaj No:23 |
Asa kendimi fazla yormaya gerek hissetmiyorum çünkü yapılan binlerce ZULMÜ görmemek bana göre O zulümleri alkışlamaktır.Sen Sünni ulemadan istedin istediğin kadar dayanakları ile ZALİM olduğuna delil getirebilirim yalnız Senin şartlanmış olan yapın buna müsaid değil seninle hiç zaman kaybetmeyi uygun bulmuyorum sen beni iyi tanırsın bende seni!!Uzatmaya gerek yok.Mustafa islamoğlu demişsin sen ona Delil getirsen bende Senin Menziline delil getiririm sonuç ne olacak sen kendi fikri yapında kalacan bende kendi fikri yapımda bana zararı olacak şey bu tür boş konular ile zaman kaybı olacaktır Sana Mübarek olsun MUAVİYEN İBNİ ZİYADIN AMR BİN ASIN vs ZALİMLERİN:
|
17 Eylül 2009, 00:58 | Mesaj No:24 | ||
RE: çıbanbaşı Hind binti Utbe Hayatı Alıntı:
İnsanlar kasten zulme zemın hazırlamıssa amenna zalımdirler.. Ama Hz. Hind binti Utbe nın zulme zemın hazırlaması ne demektır.. Mesela Hz. Ömer Hz. Muaviye yi suriye valiliğine atamıştır. Buna göre haşa Hz. Ömer de zalimdir. Ayrıca müslüman olduktan sonraki yaşantısında; müslümanlığa tezat oluşturan davranışlarda bulunduguna dair kaynaklar çok çok az ve uydurma ihtimali yüksek kaynaklardır... Hem siz kim oluyorsunuz ki Affeden Allah... | |||
17 Eylül 2009, 01:05 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı
Allah biliyor ya Bir menzil kokusu almıştım !!!!!!! Sen Nakşi -23 değil misin !!!!!! Hani demin şu gelip de foruma içindeki pisliğini kusup giden !!!!
|
17 Eylül 2009, 01:09 | Mesaj No:26 | |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
Diyorsun ki sen delil getirsen bende getiririm ve neticede bu boş konuşmaların bana zararı olacak. O halde boş konuşmaya son vermek durumundasın. Burası genele açık bir forumdur. Sana göre zalim olanlar başkalarına göre alim olabilir. İllaki öfkemi nefretimi kusacağım diyorsan bunun yerı genel forum değil birebir özel konuşmalardır. Mümin olmanın özelliklerinden biriside başkaları için değerli olan insanlara alalen hakaret etmemektir... Bunun en güzel örneklerinden biriside ; Peygamberimiz (s.a.v) eshabına İkrime(EBU CEHİLİN OĞLU) sizin yanınıza mümin ve muhacir olarak geliyor. Sakın onun babasına kötü söz söylemeyin. Çünkü ölüye kötü söz söylemek diriyi rahatsız eder. Ölüye bir şey erişmez. buyurdu. Evet Allah resulu bir kafir için bunu demişse sizin müslüman olan birine; ona değer verenlerin karşısında hakaret etmeniz islamla ne kadar bağdaşıyor... | ||
17 Eylül 2009, 01:10 | Mesaj No:27 | |
RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
Allah Kuran'da sui zan ı haram kılmıştır... | ||
17 Eylül 2009, 01:13 | Mesaj No:28 |
Asa bak güzel demişsin forum yeri değil eğer o kadar iddialı savunuyorsan gel seninle msn de konuşalım neticeye varana kadar varmısın ?Bide sen dün demiştinki Alevi söylemleri Bana alevide sünnide şiide Mutezilede Vahhabi kardeştir Doğrusunu alır eğrisini rededrim hiçbirini Putlaştırmam dokunulmaz görmem .
|
17 Eylül 2009, 01:25 | Mesaj No:29 | ||
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı Alıntı:
Neyse !!!! | ||
17 Eylül 2009, 01:46 | Mesaj No:30 |
11 Şubat 2012 | RE: Hind binti Utbe (r.a) Hayatı şartlanmış yapı demişken empati yapabilmeni temenni ediyorum. Ayrıca karşısındaki insanı şartlanmış yapıda görmekde; şartlanmış yapının özelliklerindendir.. Şartlanmadan şartlanmaya fark var bunu belirteyim Bir hakkı görmek var İki Hakkı gördüğü halde ayak diremek var.Bu ikisinin arasında kalmakta ap ayrı bir boyut. Diyorsun ki sen delil getirsen bende getiririm ve neticede bu boş konuşmaların bana zararı olacak. O halde boş konuşmaya son vermek durumundasın. Burası genele açık bir forumdur. Sana göre zalim olanlar başkalarına göre alim olabilir. İllaki öfkemi nefretimi kusacağım diyorsan bunun yerı genel forum değil birebir özel konuşmalardır. Özele demişsin ben varım sade seninle konuşacağız ve vardığımız neticeyi kimin haklı kimin haksız olduğunu yayınlamaya söz veriyormusun Mümin olmanın özelliklerinden biriside başkaları için değerli olan insanlara alalen hakaret etmemektir... Eğer Zalim olan birine Zalimdir denilmeyecekse o zaman bizler kime hizmet ediyoruz:Belamların bir özelliğide Hakkı saklamaktır.Bu duruma düşmekten ALLAH' a sığınırım. Bunun en güzel örneklerinden biriside ; Peygamberimiz (s.a.v) eshabına İkrime(EBU CEHİLİN OĞLU) sizin yanınıza mümin ve muhacir olarak geliyor. Sakın onun babasına kötü söz söylemeyin. Çünkü ölüye kötü söz söylemek diriyi rahatsız eder. Ölüye bir şey erişmez. buyurdu. Evet Allah resulu bir kafir için bunu demişse sizin müslüman olan birine; ona değer verenlerin karşısında hakaret etmeniz islamla ne kadar bağdaşıyor... O zaman ALLAH resulünün münafıklar hakkında bildirdiği özellikleri bizler nasıl anlayacağız .islam dinine fiitne sokup Menfaatlerini gözetenleri nasıl bileceğiz.Şu noktada sana bir hatırlatma Şia da İmamları günahsız görme mevzuu var şimdi bende kalkıp onlar gibi Evet masumdurlar desem Kendim ile çelişirim Çünkü Kuranın ruhuna ters bir söylem İşte kim olursa olsun eğrisinide doğrusunuda Haykırabilmek İMANDANDIR bunu görmek lazım Asa bey: |
Konuyu Toplam 11 Kişi okuyor. (0 Üye ve 11 Misafir) | |