Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   PASTANE POĞAÇASI TARİFİ (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/30259-pastane-pogacasi-tarifi.html)

Esma_Nur 06 Şubat 2012 18:54

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
 
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

(Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı

3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un (cinsine göre miktar azalıp artabilir)

YAPILIŞI

Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı.
Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın.
Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şimdi vereceğim tarif çok sevdiğimiz veya seveceğimiz bir atıştırmlık hani şu fast food gıda üretilen malum yerlerde oldukça sık tüketilir... Tıpkı o dükkanlardaki gibi lezzetli oluıyor mutlaka deneyin.

ÇITIR SOĞAN KIZARTMASI( Fast Food tarzı)
Malzemeler

2 adet soğan
1 çay bardağı maden sodası
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)
1 çay kaşığı tuz
Çok az kırmızı biber
Galeta unu

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çıtır soğan halkaları nasıl yapılır?

Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın.
Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın.
Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın.
Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın.
Unlu karışıma yumurtayı kırın, sodayı ekleyip çırpın.
Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.)
Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın.
Tavayı sallayıp her yerinin yağla temasını sağlayın.
Altın rengini alınca yağdan alın.
Sıcak sıcak ikram edin.
NOT: 2 adet soğandan bir büyük servis tabağı soğan kızartması oluyor. İsterseniz malzemeyi yarıya düşürebiliriniz.
Afiyet olsun :)


SAAT: 14:02

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321