|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi: 05 Mart 2013 (22:26), Konuya Son Cevap : 02 Mart 2019 (22:20). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Mart 2013, 00:33 | Mesaj No:21 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Alıntı:
biyoloji öğrt. 1. sınıf terk bi öğrenci (!) olarak
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
07 Mart 2013, 00:44 | Mesaj No:22 | |
Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Alıntı:
Bir çocuk anne ve babası Müslüman olduğu için otomatik olarak müslüman olmaz. Belki kimliğinde Müslüman yazabilir ancak İslam ahlakını ve bilgisini almazsa hayatına İslam yön vermez. Müslüman anne-babaların yapmaları gereken şey, çocuklarını doğru seçim yapabilecek şekilde eğitmek, bilgilendirmek ve onların İslam’ı sağlam bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Bunu sağlayabilmek için de öncelikli olarak aile fertlerinin çocuğun etrafını kavramaya başladığı dönemden itibaren gerek örnek olma yoluyla gerekse bilgilendirme yoluyla İslam’ı çocuklarına öğretmeleri ve çocuklarıyla aralarındaki bağı onların her dönemlerinde sıcak ve yakın tutmaları, özellikle de buluğ çağının iniş çıkışlarında çocuklarına daha yakın ve destek olmaları lazımdır. Kendini sıcak ve güvenli bir ortamda hisseden çocuk, ailesi müslümanca bir hayat sürüyor ve kendini bu yolda bilgilendiriyorsa, İslam'a karşı sağlam bir inanışa sahip olmakta, buluğ çağı dönemini daha sakın ve problemsiz geçirmekte ve yetişkin olarak da Müslüman toplumda aktif bir rol almaktadır. Anne-babanın çocuğa vermesi gereken İslami terbiyenin içine kişinin dünyevi ve uhrevi hayatını birlikte göz önüne alarak, her ikisi için de gerekli olan bilgileri vermek, alışkanlıkları ve melekeleri kazandırmak, kabiliyetleri geliştirmek gibi konular girer. alıntıdır | ||
07 Mart 2013, 00:50 | Mesaj No:23 | |
| ||
07 Mart 2013, 00:57 | Mesaj No:24 |
Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı
insanlar ihtiyaç duyar ve yardım alır.Rabb im kimseyi muhtaç etmesin.ama eğitim gerekli ve günümüzde şart.bu eğitimi yol gösterici olarak gördüğümüz kişilerden almamız asla bi eksiklik değildir.
| |
07 Mart 2013, 00:57 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı sanırım ortada bi yanlış anlaşılma var burada arkadaş sadece çocuk yetiştirmede üniversitenin bir öncül olamayacağını kastetmiş anladığım kadarıyla.. sizin müslüman hatta sorumlu araştırmacı bi anne olduğunuz ortada üniversite mezunu olmanızın bununla bi alakası yok bence yani yanlış anlaşılma olmasın bu forumun özelliklerinden birisi herkesin özgürce fikrini beyan etmesi.. tartışma yok ki ortada eğer bi kırgınlık varsa hakkınızı helal edin
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
07 Mart 2013, 00:57 | Mesaj No:26 | ||
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı Alıntı:
Alıntı:
Allah razı olsun ablam geçte sözylemek istediğimi anlamış olmana sevindim ,önyargılımıyım bilmiyorum görüşleirm ortada kendimi anlatmama gerek yok yazdıklarım benim kimliğim zaten.. neyse hakkınızı helal edin ablam Allaha Emanet Olunn....
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... | ||
07 Mart 2013, 01:02 | Mesaj No:27 |
ben ısrarla söylüyorum son kez söyleyeyim.günümüz çocuk problemleriyle başa çıkmamızda mütedeyyin uzmanlara ihtiyacımız var ve ben sadece bunu ifade etmek isterken yanlış anladınız beni.bende bir eğitimciyim.araştırmak,doğruyu yanlıştan ayırmak için kitap okumak,gerekirse üniversite eğitimi almak asla bi eksiklik değildir.ve güzel bişeydir ve ve ve..
| |
07 Mart 2013, 01:08 | Mesaj No:28 | |
| ||
07 Mart 2013, 01:12 | Mesaj No:29 |
tamam arkadaşım ben senin ne ifade etmek istediğini anladım sadece fevri bi çıkışla ifade ettiğin için bu noktaya geldik...benimde ne demek istediğimi anlamışsındır umarım.selam ve dua ile...
| |
07 Mart 2013, 01:18 | Mesaj No:30 |
Cevap: Uzmanlardan çocuklar için televizyon uyarısı ''Üniversite kuru bilgilerin verildiği bir yığın ruhsuz insanlar dolu bir mekan'' tezine kesinlikle katılmıyorum yine genelleme yapmışsın. | |
Konuyu Toplam 23 Kişi okuyor. (0 Üye ve 23 Misafir) | |