|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 25 Aralık 2013 (16:27), Konuya Son Cevap : 13Haziran 2023 (03:26). Konuya 59 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Aralık 2013, 20:30 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare
aslında bu bölümün beylere kapalı olsa çok güzel olurdu en azından sohbet edebileceğim harika kardeşler buldum maşaallah
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
25 Aralık 2013, 20:33 | Mesaj No:12 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare şimdi bir anım geldi aklma... abimiz kardeşiyle arasında 2 yaş var...bir gün bütün kinini kusarak... ben kardeşimi sevmiyorum.keşke olmasaydı.gitsin o bu evden dedi... evet ben oyunun birinci perdesini açtım demek sevmiyorsun oğlum...hay allah halbuki o seni çok seviyor.baksana beşikte sana gülümsüyor..ama neyse seen onu sevmiyormuşsun önemli değil... kardeşin büyüyecek birlikte okula gidecektiniz ...sonra kardeşin güçsüz, onu iteleyen vuranlara karşı sen koruyacaktın(tam burda ttrek bir ses devreye girer) sonra sonra(gözünüzü saklayarak)kantine gidecek,sıradakiler onu ezecekler,simidini alamayacak, ağlamaya başlayacak(burnunuzu çekiyorsunuz).halbuki sen yanında olsan onun simidini.....deyip cümleyi tamamlamadan burnunu çeke çeke ağlayan bir ses... tamam annecim tamam daha anlatma... ben onu hep korurum ,hiç yanından ayrılamam ben onun.. vee ana oğul birbirine sarılarak ağlaşırlar...perde kapanır inanın yaşı nispetinde vicdanlarına dokunmak işe yarıyor.asla bir sömürüden bahsetmiyorum .yanlış anlaşılmasın.yaşına uygun hassas konularını bulabiliriz. bizimkinin hep abi olucam,onu koruyacağım dediğni bildimden..tiyatral bir yolla durumu ortalayabildik vesselam...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
25 Aralık 2013, 20:36 | Mesaj No:13 | |
15 Kasım 2011 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare Alıntı:
bazıları hayır kardeşide olmalı, bazıları arada yaş farkı oçok olmasın der,bazısı tam tersi... rabbim hiç kimseyi kaldıramayacağı yükle imtihan etmiyor. biraz gayretle herşey yoluna giriyorbizleride neler bekliyor bilemiyoruz tabi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
25 Aralık 2013, 20:38 | Mesaj No:14 |
15 Kasım 2011 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare babalarında fikrini almak ufuk açıcı olabilir bencezaten herkes düzeylidir bu formdasorun olmaz inş.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
25 Aralık 2013, 20:40 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare
maşaallah akıllı kardeşim evladınada sana hayırlı ömürler versin rabbim devletine milletine anasına babasına hayırlı evlat hayırlı kul olsunlar tek duamız bu Alıntı:
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
25 Aralık 2013, 23:05 | Mesaj No:16 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare Alıntı:
benim oğlum da şimdiye kadar tek çocuktu ben de çok zorlanıyordum çok çocuk bedenen çok yoruyor ama tek çocuk ruhen daha da yoruyor oğlum da kardeşi olmasını çok istiyordu şimdi oldu yine sorun yaşıyorum inşallah senin yaşadığın da geçici bir süreç olur | |
26 Aralık 2013, 00:38 | Mesaj No:17 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare Alıntı:
şu sıralar ben de kardeşler arasında sağlıklı ve sevgi dolu iletişim için yaş farkının önemini araştırıyorum resmen çevremde bi dolu nasihat Hala kalben tam tatmin edici çözümü bulabilmiş değilim bu konuda ama tabi bildiğim kadarıyla bu iletişimde başrol anne babaya düşüyor
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
26 Aralık 2013, 01:03 | Mesaj No:18 | |
25 Şubat 2011 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare Alıntı:
ilk sayfada fatmaeymentalha bir yazı paylaştı kardeşler arasında kaç yaş fark olmasıyla ilgili ben çevremdem duyduğum kadarıyla az yaş farkı da olsa çok da olsa kardeş arasındaki kıskançlık ne yazık ki hemen halledilemiyor alışma evresinden sonra herşey inşallah yoluna girecek ama bizler sabredemiyoruz allah hepimize kolaylıklar ve bol sabırlar ihsan etsin | |
26 Aralık 2013, 01:07 | Mesaj No:19 |
25 Şubat 2011 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare
mihrinaz oğlumla kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum hatta bebek kucağımda yatarken hikaye okuyorum birlikte birşeyler yapıyoruz ama her zaman düzenli değil elif nur gündüz uyumazsa zorlanıyorum yarın çok az kurabiye hamuru yapacağım birlikte kurabiye yapacağız |
26 Aralık 2013, 09:49 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: anne-baba ve çocuk iletişim sorunları istişare
Göknur baya yıpratmış seni anlaşılan minik akifArkadaşlar çeşitli öneriler sunmuşlar hepside birbirinden akıllıca... sende elinden geldiği kdr minik akifi kardeşine alıştırmaya çalışmışsın Benim sana tavsiyem olayları akışına bırak çok üzerine gidip de kendinide yıpratma sen kendini bu denli üzersen senin stresin sütün vasıtası ile elif bebeğe yansır.Buda onun hırçınlaşmasına sebeb olur .Bu geçici bir dönem az sabır arkadaşlarımızda paylamış çevrendede duyuyorsun bu durumu yaşamayan anne _baba yoktur.Yani evrensel bir fiildir...Ufak tavsiyem olacak hepimizin yaptığı bir yanlış vardır oda şu:''çocuğa sen abisin veya ablasın'' dediğimiz zmn çocukda trs tepki verebilir... Bunuda göz önun de bulundurmamız lazım...nasılmı tepki verir altını ıslatmaya başlar yemeğimi sen yedir demeye başlar vs vs.aklıma ilk gelen bunlar...Öyle demek yerine akifim elif bebek yardıma muhtaç bizim desteğimize ihtiyacı var gibi söylemlerle onu ikna etmeye çalışırsan daha verimli olacağını düşünüyorum.Ufak bir ekleme daha hepimiz yaptık zmnında bebek oldu malum misafirler tebriğe gelenler oluyor haliyle benim nacizane tavsiyem misafirlere hizmette kusur etmiyeceğim diye ne kendini ne çocuklarını ne eşini hırpalamaya gerek yoktur... sözlerim yanlış anlaşılmasın misafire hürmet sünnettir ama bizler dozunu kaçırabiliyoruz bazen... Bir ata sözünü hatırlatmak isterim''Önce can sonra canan''Yani demem o'ki sen iyi olduğun vakit cananlarında iyi olur...RABBİM inşirah versin gönlüne
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |