![]() |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) amin allah razı olsun |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) Alıntı:
benim hemen aklıma acaba ders çalışmayı sevmiyor mu diye geldi ama onun açıklamasını da yapmışsın inşallah bunu daha çok gayretle aşarc*c*c*c* |
benim oğlum 5 buçuk yaşında benim oğlum geçen sene dini eğitim veren kreşe gitti şimdiki aklım olsa yani çocuğumun durumunu görünce bu sene kreşe gönderirdim daha verimli olurdu gitmemek için ağlamazdı kendisine zor gelmezdi zorluğu yaşının küçük olması o kadar dersi kaldıramamasıydı ana sebebi oğlumun pek ders çalışmayı sevmemesi ben de evde ne yaptım ezberlemedi sübhanekeyi bile zor ezberledi yani hiç istekli olmadı çocuklar kreş gibi arkadaş ortamı olmadan pek çalışmayı sevmiyorlar |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) çocuklarımıza şiddet içeren çizgi filim ve bilgisayar oyunu oynatınca belli zamandan sonra saldırgan karşısındakine zarar vermekten çekinmeyen biri olup çıkıyor çocuklarımızı sevgiyle yoğuralım olurda o oyunlara bakıyorsa sevgiyle kızmadan üzerine gitmeden o oyun ve çizgi filimlere bakmasını engelliyebiliriz |
başta sayfaları karaladı sonra hayvanları çok sevdiği için bize hayvanları çizmemizi istedi kendiside taklit etti şimdi sadece biz demiyoruz çevredende resime kabiliyeti çok var diyorlar ben bu yeteneğinin yok olmasını istemiyorum belli yaşa geldiğinde kurslara göndereceğim |
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) Çocuklarımızın dini eğitim süreci uzmanlarında belirttiği gibi anne karnında başlar.Aile içinde devam eder...Aslında bizler yaşantımızla onlara örnek oluyoruz...Çocuklar kamera gibi sürekli çekerler bizi beyinlerine öncelikle bizler müslümanca yaşayacağız'ki bizde şekillensinler...Tabiki bunun yanı sırada okul öncesi dini eğitim veren kreşlerden faydalanacağız...şunuda göz önüne almak gerekir her çocuğun algılaması farklı olur..bunu anlayıp çocuğun anlama şekli neye yatkın ise ona göre program yapılmalı.Bir an önce başlamız lazım gelir çocukda dini eğitime eğerki başlamazsak bu boşluğu başka bir şeylerin doldurması kaçınılmazdır.. |
|
hayırlan gidip hayırlan gelsinler inşallah dine ilgisinin olması da çok güzel |
|
Cevap: çocuklarımıza nasıl dini eğitim veriyoruz (istişare) çocuğun yaptığı yanlış hareketler çoğumuzun komiğe gelip gülüyoruz annene ve babaanneler bunu çok yapıyor ben çocuktur diyip gülüp geçmiyorum yaptığı o hareketin yanlış olduğunu söylüyorum baktım anlamıyor sevdiği şeyleri vermemekle dışarı çıkarmamakla ceza veriyorum sizler ne yapıyorsunuz |
SAAT: 21:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.