![]() |
domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı 2.5 kg Domates Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber 3 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı şeker 2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir) Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [IMG]Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.[/IMG] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın. İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin. Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın. Sirkeyide ilave edin. Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir. Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin. Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Cahide’nin notları: Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir. Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor. Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsin |
Cevap: Medineweb Mutfağı 2.5 kg Domates Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber 3 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı şeker 2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir) Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [IMG]Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.[/IMG] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın. İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin. Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın. Sirkeyide ilave edin. Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir. Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin. Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Cahide’nin notları: Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir. Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor. Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsin aslın baya bir zahmetli ama malum çocuklar çok seviyor katkı maddesiz ürün hazırlamak en güzelidir sanırım :) AFİYET OLSUN muhteşem hocam sizden başka tariflerde bekliyoruz arkdaslar sizdende :) |
re: domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı Ketcap tarifi icin yazi bekliycez:( |
SAAT: 22:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.